Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Система заходів проти хвороб проса



1. При виведенні нових сортів особливу увагу слід звертати на стійкість до звичайної головне, гельмінтоспоріозу, септоріозу та смугастому бактеріозу.

2. Суворе дотримання правил насінництва дає можливість різко зменшити поширення багатьох хвороб з насінням. Суперелітні і елітні посіви проса повинні бути вільні від сажки. Продаж і сівши елітного насіння з полів, заражених сажкою, не дозволяються. Лише у виняткових випадках, за погодженням з Держагропромом, може допускатися сівши еліти з дільниць, де поразку сажкою не перевищувало 0,1%.

3. Ретельна очищення, сортування і калібрування насіння. Посівні насіння повинні бути добре виконаними і володіти високою для районированного сорти масою 1000 зерен. У таких насінні, як правило, менше збудників гельмінтоспоріозу і бактеріальних хвороб.

4. Обов'язково протруювання насіння проти сажки та фузаріозної кореневої гнилі.

5. Повітряно-тепловий обігрів і просушування насіння на сонці підвищують їх схожість, знижують зараженість меланозом під час зберігання, а також підвищує загальну стійкість рослин до хвороб в період вегетації.

В цілому підвищення стійкості рослин проса до хвороб та отримання здорових високопродуктивних рослин досягається комплексом організаційно-господарських та агротехнічних заходів, передбачених прогресивними технологіями обробітку культури стосовно до конкретних грунтовим, погодним та іншим умовам.

Шкідники проса:

1.Просяний комарик

2.Озима совка

3.Стебловий кукурудзяний метелик

4.Система заходів проти шкідників





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 252 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...