Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Агрегат для ремонтУ промИсловИх ТРубопроводІв 2-АРПТ



Призначення. Агрегат ремонту промислових трубопроводів призначений для аварійного і поточного ремонту промислових трубопроводів (діаметром 89, 114, 159, 219 мм). Агрегат оснащений гідроманіпулятором, на платформі встановлені утримувачі для знімних контейнерів з трубами. Агрегат дозволяє без залучення додаткової техніки проводити зварювальні роботи, відкачування розлитої на грунт забрудненої рідини, навантажувально-розвантажувальні і монтажно-демонтажні операції, транспортування комплекту труб завдовжки до 10 м, загальною масою до 3600 кг.

Машину комплектують таким устаткуванням:

- для зварювання гратор постійного струму ГД;

- для газового різання — пропановий і кисневий балони, різак, пальник;

- насос АНС-60Д, що відкачує;

- вантажозахватне пристосування — комплект захоплень для вантаження, розвантаження і монтажу ізольованих труб.

Можлива установка гідроманіпулятора іншої моделі: МГА, НИМ-150; БАКМ.

Таблиця 5.9 - Технічаі характеристика

Максимальна швидкість, км/год  
Базове шасі:
Модель КамАЗ-43118
Двигун
Модель 740.31 (Євро-2)
Тип Дизельний з турбонаддувом
Максимальна потужність, к. с. (кВт), при 2200 об/хв. 240 (176)

Призначення. Агрегат призначений для аварійного і планово-попереджувального ремонту водоводів. До перших відносяться усунення нещільності в трубопроводі, корозії труби, несправності засувок. Нещільності усувають установленням аварійних хомутів, зварюванням накладок. При капремонті часто міняють ділянки трубопроводів.

Основні правила техніки безпеки: електрозварник має користуватись захисню маскою. Користуватись ацетиленовим генератором тільки при заповненому водою гідрозатворі. Не допускати попадання масла, нафти і нафтопродуктів на кисневі балони, шланги, горілки, а також в ацетиленовий генератор. Віддаль від кисневого балона до місця зварювальних робіт має бути не менше 10 м, а до генератора не менше 5 м. Генератор, двигун і рама електростанції мають бути заземлені двома штирями: один біля електростанції, а другий біля розподільної скрині на кінці магістрального кабеля на глубину не менше 1 м. Штир діаметром 25…30 мм., довжиною не менше 10 м, а до генератора- не менше 5 м. При користуванні екскаватором в радіусі дії його стріли повинні бути відсутні проводи електролінії. Секції із труб діаметром більше 75 мм слід укладати в траншеї кранами –трубоукладчиками, що знаходяться від траншеї на віддалі 1,5 м. При перевірці ізоляційного покриття детектором будь-які інші роботи на трубопроводі не дозволяються. Перед включенням детектор заземляється. При перерві в зварювальних роботах кінці трубопроводів треба заглушати.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 277 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...