Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Агрегат наземного ремонту обладнання анр-1



Призначення. Агрегат призначений для ремонту наземного обладнання нафтогазовидобувних об’єктів,

Техніка безпеки при роботі на агрегаті. Монтаж, наприклад, верстатів-гойдалок слід здійснювати за допомогою монтажних пристроїв і крана. Забороняється провертати шків редуктора вручну, а знімати клиновий пас слід пересуванням електродвигуна. Всі роботи слід виконувати при зупинці і загальмуванні верстата. Перед пуском верстата не має бути посторонніх людей в небезпечній зоні. До початку ремонтних робіт на установці привід має бути відключений, а на пусковому пристрої закріплений плакат «Не включати, працюють люди». На свердловинах з автоматичним і дистанційним керуванням має бути щит з надписом «Увага! Пуск автоматичний». При обслуговуванні електроприводу персонал має працювати в діелектричних рукавицях. Установка перед пуском в експлуатацію має бути заземлена за допомогою кондуктора свердловини. Два заземлюючі провідники мають мати січення 50 мм кв. кожна і приварені в різних точках кондуктора і рами. Заземлюючим провідником є округла, смугаста, кутникова сталь, крім каната. При обслуговуванні верстата-гойдалки для попередження враження струмом, слід використовувати ізолюючі підставки. Електрозварник має користуватись захисною маскою. Користуватись ацетиленовим генератором можна тільки при заповненому водою гідрозатворі. Не допускати попадання масла, нафти і нафтопродуктів на кисневі балони, шланги, горілки, а також в ацетиленовий генератор. Віддаль від кисневого балона до місця зварювальних робіт має бути не менше 10 м, а до генератора не менше 5 м. Генератор, двигун і рама електростанції мають бути заземлені двома штирями: один біля електростанції, а другий біля розподільної скрині на кінці магістрального кабеля на глубину не менше 1 м. Штир діаметром 25…30 мм, довжиною не менше 10 м, а до генератора - не менше 5 м. При користуванні екскаватором в радіусі дії його стріли повинні бути відсутні проводи електролінії. Секції із труб діаметром більше 75 мм слід укладати в траншеї кранами – трубоукладальниками, що знаходяться від траншеї на віддалі 1,5 м. При перевірці ізоляційного покриття детектором будь-які інші роботи на трубопроводі не дозволяються. Перед включенням детектор заземляється. При перерві в зварювальних роботах кінці.

Поточний ремонт: Агрегат наземного ремонту АНР-І: а) часткове розбирання розподільної коробки, компресора, лебідки і вантажопідіймального крана; б) перевірка стану і заміна чи ремонт: шестерень, втулок, підшипників зубчастої муфти, вилки і валика переключення ШПМ, з’єднань карданного вала, розподільної коробки; кілець, пружин, пластин, підшипників, клапанної коробки; поршнів, дзеркала циліндрів, колінчастого вала компресорної установки; регулятора тиску електропневматичного клапана, за­побіжного, зворотного, спускного клапанів, кранів, вертлюжків, КВП, повітрепроводів при наявності зносу, тріщин, вм’ятин, погнутості; в) перевірка стану заміна зношених деталей чи ремонт лебідки, редуктора лебідки, ручної талі і механізму пересування по балці; зірочки, ланцюга, стопорних пальців пристрою; г) перевірка стану, ремонт чи заміна зношених деталей підігрівно-вентиляційної установки;

д) перевірка стану і ремонт зварювального агрегату, кисневих балонів, електрогазозварювальної установки, ацетиленового генератора; є) перевірка стану і ремонт зйомника пальця кривошипа, опресовочної установки, пристрою для врізки у водонафтогазопроводи, гідравлічного зйомника, пристрою для рублення каната; и) заміна зношених сальникових ущільнень, манжет і прокладок всіх вузлів агрегата; к) ремонт огорож, драбини, захисних кожухів; л) заміна зношених кріпильних і стопорних деталей; м) заміна мастила у відповідності з картою мащення; н) складання, регулювання, випробування агрегата. Дослідження ванта­жопідіймального механізму і пневмосистеми.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 461 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...