Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технічна характеристика. Потужність електродвигуна, кВт 3



Тип електродвигуна АИРМ 112 МВ8

Потужність електродвигуна, кВт 3

Число обертів електродвигуна, об/хв. 710 швидкість намотуваннякабелю, м/с 0,25

Число обертів барабану, об/хв. 2,5

Тип редуктора Ч-125-80-552

Редуктор черв’ячний з передавальним відношенням 1:80

Передача від електродвигуначерез ремені клинові 3350

Управління установкою кнопкове з пульта керування

Габа рити довжина 3980

ширина 2425

висота 2475

Маса, кг не більше 2000

Примітка. Установка розрахована для роботи з кабельним барабаном діаметром не більше 2250 мм

Техніка безпеки. Управління машиною і її обслуговування допускаються особи не молодше 18 років, ретельно вивчили інструкцію з експлуатації, пройшли спеціальну технічну підготовку по роботі на даній машині, ознайомлені з правилами роботи на вантажопідіймальних механізмах та атестовані кваліфікаційною комісією.

Водій повинен суворо виконувати всі положення потехніці безпеки, викладені в «Посібнику з експлуатації автомобіля ГАЗ-66».

Машиніст зобов’язаний до початку роботи ретельно оглянути кріплення всіх складальних одиниць і агрегатів машини, звернувши особливу увагу на кріплення рами, платформи, бурильно-кранового обладнання, коліс, справність гальм і рульового управління. Робота на несправній машині категорично забороняється. Огляд і усунення дефектів, змащення і регулювання повинні проводитися при непрацюючому двигуні автомобіля. При експлуатації машини забороняється: пускати двигун без попередньої перевірки положення важелів управління і встановлення їх у нейтральне або вимкнене положення; працювати зі знятими огородженнями; проводити обслуговування фільтра при роботі насоса;передавати керування особам, які не мають посвідчення на право управління.

5.11 ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСІБ ДЛЯ ПЕРЕВЕЗЕННЯ УСТАТКУВАННЯ УЕЦН (СТЕК)

Призначення. Транспортний засіб для перевезення устаткування, установки електровідцентрових насосів УЕЦН (СТЕК) виготовлено на шасі підвищеної прохідності КамАЗ, до рами прикріплена платформа для розміщення устаткування установок електровідцентрових навантажувальних насосів (навантажувального насоса, електродвигуна з гідрозахистом, намотаного на барабан, і кабеленамотувача на санях). На платформі встановлений кран-маніпулятор для вантаження і розвантаження устаткування. У задній частині рами шасі прикріплена лебідка з приводом від двигуна шасі для підтягування вантажу з важкодоступних зон і самовитягування транспортного засобу.

Таблиця 5.5 - Технічні характеристики

Модель УЕЦН (СТЕК)
Вантажопідємність, не більше, кг  
Споряджена маса, кг  
Повна маса, кг  
Кран-маніпулятор гідравлічний: - модель - вантажний момент, кНּм - максимальний виліт стріли, м - вантажопідйомність, кг при вильоті стріли 1,83 м при вильоті стріли 3,4 м при вильоті стріли 4,5м при вильоті стріли 7,8 м MKC-5531A 103,5 7,8 5000 3200 2300 1300
Приспосіблення для перевозки кабеленамоту-.вача Є
Габаритні розміри, мм 9500x2500x3950
Базове шасі:  
Модель КАМАЗ-43118
Двигун:  
Модель 740.30 (Евро-2) 740.31 (Евро-2)
Тип дизельний з турбонаддувом
Максимальна потужність, к. с. (кВт), при 2200 об/хв. 260 (191) 240 (176)

Підготовка до роботи. Поставити іскрогасник на глушник; перевірити: рівень масла в гідробаку КМУ; вимоги знаходження рукояток КМУ в нейтральному положенні; включити важелем у кабіні водія коробку відбору потужності автомобіля - при цьому вмикається насос; від’єднати кріплення барабана, трансформатора, насоса, електродвигуна, гідрозахисту; піднятися на пост управління, навісити на гак, такелажні приналежності, провести вантажно-розвантажувальні операції. В зимовий час переключити кран глушника на інструментальний відсік для підготовки агрегату до роботи.

ВИМОГИ З ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ. Насос, двигун і протектор в незєднаному вигляді перевозять на свердловину на агрегаті, обладнаному краном для навантаження і розвантаження. Обладнання розміщують на платформі агрегату по всій довжині і укладають на спеціальних підкладках. Списання обладнання не допускається. Кабельний барабан навантажують на агрегат шляхом накочування його по двох відкидних навантажувальних рампах за допомогою лебідки, установленої за гідрокраном. Допускається обладнання УЕЦН перевозити на бортових автомобілях з довгим кузовом, при цьому насос і двигун транспортують у спеціальних футлярах. Кабель перевозиться намотаним на барабан. Станції керування слід перевозити з дотриманням правил транспортування контрольно-вимірювальної і релейної апаратури. Скидати обладнання або його кантувати, а сюди відноситься установка потужних відцентрових електронасосів забороняється. Двигун і секції насоса навантажують і розвантажують спеціальним пристроєм з захватом в двох місцях (віддаль між точками захвату не менше

1,5 м). Біля свердловини слід розміщати обладнання установки у визначеному порядку. Обережність при вантаженні-розвантаженні довгомірних заглибних насосів; надійність закріплення обладнання після навантаження;- надійність кріплення платформи та КМУ до рами автомобіля, підтягувати ослаблені гайки, момент затягування гайок драбин КМУ - 30 кгм, платформи - 20 кгм, стежити за цілісністю пружинних шайб. Забороняється:- робота на несправному агрегаті- робота без аутригерів (виносних опор- переміщення агрегату з вантажем на стрілі;- підтягувати вантаж під стрілу КМУ;- вантажно-розвантажувальні роботи КМУ під проводами ЛЕП;- перевезення людей на платформі агрегату; пожежо - і вибухонебезпечних ділянках працюватибезвключення іскрогасника. Перед початком руху агрегату рукоятка включення КОМ приводу насоса повинна бути в нейтральному положенні.При включенні КОМ всі рукоятки КМУ повинні бути в нейтральному положенні. Такелажні приналежності, кріплення кабельного барабана та іншого устаткування повинні бути в справному стані. Всі вантажозахватні пристрої повинні бути випробувані і мати маркування. Технічне обслуговування агрегату повинно проводитися при виключеному двигуні.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 316 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...