Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Переваги детального розкриття інформації для користувачів фінансової звітності



Переваги детального розкриття інформації для користувачів фінансової звітності:

АКЦІОНЕРИ

Ця група користувачів, очевидно, найважливіша і найчастіше використовує фінансову звітність, складену та подану підприємствами. Ця група охоплює широкий загал інвесторів та їхніх консультантів. Акціонерів слід інформувати про застосований керівництвом спосіб використання коштів інвестованих у підприємство.

Акціонерів будуть, очевидно, цікавити поточні показники прибутку від їхніх інвестицій, а відтак для них корисною є фінансова звітність, примітки до неї та додаткові пояснення. Як існуючі, так і потенційні акціонери зацікавлені також у майбутніх показниках діяльності підприємств і користуються цифрами минулих періодів для того, щоб визначитися щодо того, чи голосувати їм за ті чи інші пропозиції, чи прийняти рішення щодо вилучення своїх інвестицій.

Фінансові аналітики, які надають консультації інвесторам, таким як страхові компанії, пенсійні фонди, довірчі пайові фонди та інвестиційні трасти є одними з найбільш досвідчених користувачів облікової інформації. Підприємства, які розглядають можливість викупу контрольного пакету акцій, ще один вид потенційних акціонерів.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 219 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...