Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правдіве і справедливе уявлення



Про фінансову звітність часто говорять, що вона дає достовірне і справедливе уявлення, або представляє справедливо фінансове положення, результати діяльності і зміни у фінансовому положенні підприємства. Можна вважати, що застосування основних якісних характеристик і відповідних стандартів фінансової звітності звичайно забезпечує складання фінансової звітності, яка відповідає визначенню достовірного і справедливого уявлення або представляє справедливо таку інформацію.

Розглянемо основні форми фінансової звітності і напряму їх використання:

1. Баланс (ф. № 1). Інформаційними даними виступають економічні ресурси, які контролюються підприємством і джерела їх формування. Напрямі використання інформації для потреб аналізу такі: горизонтальний і вертикальний аналіз, аналіз фінансового стану із застосуванням коефіцієнтів: оцінка структури ресурсів, ліквідності і платоспроможності підприємства, фінансової стійкості, оцінка і прогнозування змін економічних ресурсів і їх джерел.

2. Звіт про фінансові результати (ф. № 2). Інформаційними даними виступають доходь, витрати, фінансові результати діяльності. Напрямі використання інформації для потреб аналізу такі: аналіз структури доходів і витрат, прибутковості, ділової активності (і їх прогнозування).

3. Звіт про рух грошових коштів (ф. № 3). Інформаційними даними виступають грошові кошти (акумуляція і рух). Напрямі використання інформації для потреб аналізу такі: аналіз грошових потоків від операційної інвестиційної і фінансової діяльності підприємства.

4. Звіт про власний капітал (ф. № 4). Інформаційними даними виступають величина і зміна у складі власного капіталу впродовж звітного періоду. Напрямі використання інформації для потреб аналізу такі: аналіз структури капіталу, оцінка і прогнозування змін.

5. Примітки до річної фінансової звітності (ф. № 5). Інформаційними даними виступають облікова політика інформація, яка вимагає уточнення відповідно вимогам П(С) БО, деталізація статей звітності з метою забезпечення її зрозумілості. Напрямі використання інформації для потреб аналізу такі: різні напрями деталізованого аналізу фінансового стану, виявлення причин змін.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 205 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...