Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розділ 3. Використання методів менеджменту в організації



Таблиця 10

Застосування методів менеджменту в ТзОВ ”Молочник”

Групи методів менеджменту Види методів менеджменту Приклади застосування конкретних методів в організації Характеристика взаємозв’язку функцій і методів менеджменту в організації Характеристика механізмів взаємодії різних методів менеджменту в організації
         
Еконо-мічні Еконо-мічні плани Видаються необхідні накази та розпорядження, розроблюється бюджет для закупівлі нового обладнання, нової сировини. Розроблення планово-економічних показників за допомогою працівників цього відділу і механізмів їх досягнення. Формується у результаті планування як функції менеджменту, а конкретніше – на основі „Управління виробничо-господарською діяльністю”. Бюджет має чіткий розпис надходжень та видатків на певний термін, розробляється заступниками, спеціально створеними групами, затверджується директором.
Матері-альні стимули Базується на використанні тарифних ставок, доплат, премій, матеріальних стимулів. Формується в результаті функції „Управління виробничо-господарською діяльністю” на етапі мотивування та регулювання. Затверджуються відповідним наказом начальника відділу або ж директора.
Технологічні Техно-логічні документи Застосування нового обладнання строго за призначенням Формування у результаті реалізації конкретної функції менедменту «Управління виробничо-господарською діяльністю», а саме, на етапі планування. Інструкції з експлуатації обладнання.
Конст-руктор-ські доку-менти Відділ контролю проводить контроль за певними показниками якості Формування у результаті реалізації конкретної функції менеджменту «Управління виробничо-госпо-дарською діяльністю», а саме, на етапі планування. Креслення та інші схеми, які описують принцип роботи обладнання та норми експлуатації.
Соціально-психологічні Соціальні плани Встановленні певні заходи щоб розв’язати конфлікти, які виникли у зв’язку змінами у керівництві. Формується у результаті конкретної функції менеджменту „Управління виробничо-господарською діяльністю”, а саме на етапі планування. Розробляються заступником директора із загальних питань та затверджуються директором.
Мораль-ні стимули   Винесення подяки за ефективність роботи головному технологу, нагородження грамотою Формується у результаті конкретної функції менеджменту „Управління виробничо-господарською діяльністю”, а саме на етапі планування. Реалізуються внаслідок видачі наказу, їх розмір враховується бюджетом організації.
Методи форму-вання колекти-вів та соціаль-но-пси-хологіч-ного клімату у колек-тиві Формування колективів проводиться за такими вимогами, як стаж, вік, освіта, психологічна сумісність. Проводиться розташування їх на відповідних робочих місцях. Формується у результаті конкретної функції менеджменту „Управління виробничо-господарською діяльністю”, а саме на етапі організування. Їх матеріальне заохочення фіксується у бюджеті організації.
Адміні-стра-тивні Органі-заційні методи Організація на підприємстві нового підрозділу. Проводиться організаційне нормування та регламентування. Формується в результаті функції „Управління виробничо-господарською діяльністю” на етапі планування. Штатний розпис працівників, посадові інструкції. Враховується при плануванні витрат на сировину.
Розпо-рядчі методи Реорганізація на підприємстві двох відділів. Проект наказу про реорганізацію, посадові інструкції, пов’язаний з етапом організування. Розмір нової заробітної плати закладається в бюджеті організації на наступний період.
Дисцип-лінарні методи Стимулювання основних робітників підприємства. Положення з преміювання з основних робітників фонд оплати праці основних робітників. Догана працівникам відділу може супроводжуватися матеріальними санкціями тощо.



Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 449 | Нарушение авторского права страницы



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...