Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Контролювання



Таблиця 8

Контролювання в ТзОВ " Молочник"

Види контролю та ресурсів Характеристика процесу контролю Характеристика впливу контролю на посадових осіб і підрозділи організації Служби і посадові особи, які відповіда-ють за процеси контролю
       
Попередній контроль
Трудові При наймі на роботу претендентів оцінюють відповідно до певних критеріїв: освіта, досвід роботи, навички, кваліфікація. Висококваліфікова-ний персонал сприяє зростанню підприємства, виконання усіх поставлених його цілей. Директор, голова планово- економічного відділу, заступник з виробництва.
Інформа- ційні Зовнішня та внутрішня інформація, яка надходить з усіх можливих інформаційних каналів, перевіряться на достовірність та об’єктивність. Дає змогу реагувати на позитивні і негативні зміни на підприємстві. Директор, голова планово- економічного, голова планово- виробничого відділів.
Фінансові Перевіряються усі грошові надходження та видатки підприємства, їх відповідність фінансовій документації, терміни надходження чи виплат. Забезпечує формування і використання фінансових ресурсів. Директор, заступник з економічних питань.
Матеріаль-ні Перевіряється якість та кількість отриманих від постачальників необхідних матеріальних ресурсів відповідно до укладених договорів та критеріїв, що у них зазначені. Формує базу для здійснення видів діяльності усіма цехами. Голова планово- економічного віллілу.
Поточний контроль
Трудові Здійснюються регулярні перевірки роботи працівників, періодична атестації працівників. Запобігання прогулів, уникнення помилок, неякісне виконання роботи та інших недоліків. Усі керівники організації.
Інформа- Ційні Перевіряється система обробки інформації, її класифікації, групування, виділення першочергової та другорядної, термінової та нетермінової тощо. Передається якісна інформація в межах організації. Усі працівники підприємства.
Фінансові Перевіряється робота бухгалтерії, використання фінансових надходжень організації, та формування видатків. Здійснюють розподіл та перерозподіл наявних ресурсів, запобігання крадіжок фінансових ресурсів. Директор, заступник з економічних питань.
Матеріаль-ні Перевіряється ефективність використання наявних матеріальних ресурсів, виявляються відхилення та встановлюються їх причини. Уникнення крадіжок, необгрунтоване використання матеріальних ресурсів. Голова планово- економічного відділу, майстри.
Завершальний контроль
Трудові Перевіряється відповідність кваліфікації працівників посаді, їх продуктивність, здатність до постійного удосконалення професійних навичок. Такий контроль очолений для заохочення і застосування санкцій до працівників. Усі керівники підприємства.
Інформа-ційні Перевіряється повнота і достовірність, об’єктивність інформації, що відображає рівень виконання поставлених завдань. Забезпечення усіх працівників достовірною, повною необхідною інформацією. Усі працівники підприємства.
Фінансові Перевіряються фактичні фінансові результати та порівнюються із запланованими. Формуються подальші управлінські рішення, які стосуються розподілу і перерозподілу. Директор, заступник з економічних питань
Матеріаль-ні Перевіряються обсяги використання нормованих матеріальних ресурсів, залишки на складі. Формується база щодо запасів матеріальних ресурсів і потреби у поповненні їх. Директор, голова планово- економічного відділу, майстри.
         

*У таблиці курсивом виділено посадових осіб і підрозділи, які утворились в результаті раціональналізації організаційної структури управління ТзОВ«Молочник»




Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 308 | Нарушение авторского права страницы



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...