Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обладнання



Хід заняття:

- Організаційна частина;

- Перевірка пройденого матеріалу;

- Викладання нового матеріалу;

- Підведення підсумків уроку.

При визначенні мети заняття треба пам'ятати, що:

навчальна мета передбачає оволодіння визначеним навчальним матеріалом, усвідомлення учнями нових знань;

розвиваюча мета досягається в процесі залучення учнів до рішення технічних або винахідницьких задач;

виховна мета спрямована на формування в учнів якостей особистості, що характеризують сучасну високоморальну людину.

У розділі "Обладнання" наводиться обладнання, інструменти і наочні приладдя, що будуть застосовуватися в ході занятті.

Організаційний момент містить у собі наступні пункти:

– перевірка наявності учнів;

– перевірка готовності до заняття (наявність зошитів, технологічного одягу та ін.).

Перевірка пройденого матеріалу

Форма перевірки пройденого матеріалу може бути такою: індивідуальне опитування, доповідь учнів, фронтальне швидке опитування, запитання учнів один до одного, невелика письмова робота, написання технічного диктанту, рішення карток-завдань, розгадування кросвордів, ребусів та ін. Форму перевірки пройденого матеріалу викладач повинен вибрати самостійно, з огляду на контингент групи, тему заняття та інші фактори.

План-конспект повинен містити запитання з відповідями, кросворди, текст технологічного диктанту чи інший матеріал, що використовується для перевірки пройденого матеріалу.

Викладення нового матеріалу.

Цей розділ плану-конспекту повинен містити пункти плану повідомлення нового матеріалу і короткий зміст навчального матеріалу по даному пункту, бажано з малюнками, кресленнями, схемами і т.п.

Перш ніж приступити до викладання нового матеріалу, необхідно підвести до цього учнів, активізувати їх увагу, підкреслити актуальність і важливість даної теми для формування фахових знань.

Для закріплення нового матеріалу бажано підготувати короткі запитання.

Пояснення нового матеріалу може бути організоване таким чином: викладання матеріалу з використанням різних методів (словесних, наочних), а потім швидке опитування учнів з метою виявлення глибини засвоєння ними нового матеріалу. При цьому викладач поділяє новий матеріал на логічно цілісні елементи (блоки) і після пояснення кожного блоку перевіряє, як учні його засвоїли. Тільки після доцільно переходити до пояснення наступного блоку і перевірки його засвоєння.

Підведення підсумків уроку.

Заняття закінчується узагальненням викладача, що сприяє систематизації знань учнів, отриманих на всіх його етапах і виставленням оцінок найбільш активним учням.

Структура плану-конспекту уроку виробничого навчання





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 230 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...