Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правила оформлення звітів з лабораторних робот



Звіти з лабораторних робот повинні виконуватися в лабораторному зошиті. Зміст звіту повинен відповідати вказаним пунктам інструкції до лабораторної роботи.

Розрахункова частина повинна містити використані формули і проміжні результати, а не тільки остаточні значення.

Графічна частина (схеми, графіки, діаграми) повинна бути виконана з використанням креслярських інструментів («під лінійку»).

Всі графіки повинні мати на осях вказівку одиниць вимірювання. Осі повинні мати рівномірні показники і значення, які легко дозволяють знаходити величини в будь-якому місці графіка. (див. рис. 1).

Рис. 1. Приклад оформлення графіка в звіті

Якщо на одній системі координат побудовано декілька графіків, слід зобразити декілька осей, якщо значення на них різні (див. рис. 1).

При побудові графіків слід враховувати, що вимірянні значення не є точними і містять помилки, причина яких може бути різною. Вид кривої графіка для звітів завжди відомий. Тому графік не повинен бути побудований як ламана лінія, а повинен відповідати виду залежності, що зображується, і не обов'язково проходити через експериментальні точки. За наявності декількох графіків до кожного з них повинні бути вказані умови проведення досліду (наприклад, f =const=500 Гц.)

Векторні діаграми є аналізом виконаних дослідів, а не схематичною ілюстрацією і повинні бути побудовані за отриманими результатами. Кути між векторами повинні відповідати дійсним значення, а не побудовані «на око». Довжини векторів повинні відповідати отриманим даним. Для кожної діаграми повинен бути вказаний масштаб побудови діаграми для всіх величин, які в входять в неї, а також дослід, для якого ця діаграма побудована.

Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни «Теоретичні основи електротехніки» частина 2 для студентів електротехнічних та електромеханічних спеціальностей усіх форм навчання.

Укладачі: Бондаревський Станислав Львович, канд. техн. наук, доцент;

Данилейко Олег Костянтинович, ст. викладач;

Ільченко Олександр Володимирович, канд. техн. наук, доцент;

Рожненко Жанна Георгієвна, канд. техн. наук, доцент.

Реєстрац. № 672

Підписано до друку 8 грудня 2014 р.

Формат А5

Обсяг 80 стор.

Тираж ___ прим.

Видавничий центр ДВНЗ «КНУ», вул. ХХІІ партз’їзду, 11, м. Кривий Ріг.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 256 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...