Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Встановлення загартованих пластин



При великих зношеннях направляючих станин інколи вдаються до їх відновлення за допомогою загартованих пластин. Перед встановленням пластин направляючі стругають чи фрезерують, попередньо перевіривши чи не порушиться жорсткість станини. Після зборки пластини кренять до направляючих за допомогою гвинтів. Товщина пластини видирається з урахуванням шліфування після їх встановленню

Матеріал пластини: сталь 15,20; 20х які підлягають цементуванню та загартовуванню до 56...60 НКС.

Встановлення пластмасових накладок на деталі, що переміщуються по направляючим.

Встановлення накладок з пластмаси, а інколи з м'яких металів, є ефективним методом збереження направляючих станин. Пластмасові накладки встановлюють на поверхні деталей, що труться, які переміщуються по направляючим. Накладки виготовляються з тексотілу; капрону, стиракрілу тощо. Кріплення накладок виконується гвинтами чи за допомогою клею.

Успішно застосовуються накладки, з пластмас при ремонті карусельних верстатів на кутових направляючих столу, розточувальних верстатах, на столах повздовжньо-строгальних, т. і.

Накладки виготовляють і з бронзи, сплаву ЦЛМ-І0-5 т. і., що дозволяє значно збільшити строк використання направляючих станин.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 251 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...