Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ремонт направляючих струганням



Струганням можна відновити направляючі за умов, що габарити станин не виходять за розміри столу продольно-стругадьного верстату. Станину встановлюють на стіл верстату,, перевіряють паралельність базової поверхні руху столу по всій довжині. Відхилення від паралельності не повинно перевищувати 0,04 мм на довжині 1000 мм.

Перевірку поверхні проводять індикатором, який закріплено у супорті верстату. Крім вивіряння станини на паралельність, перевіряється зверненість станини за допомогою рівня та містка. Після вивіряння станини на паралельність та зверненість її закріплюють на столику верстату болтами та при хватами.

Різні при струганні всиновлюють по шаблонам, відповідних профілю направляючих. Однак виготовлення шаблонів дуже дорого, тому частіше різці встановлюють безпосередньо по профілю направляючих за допомогою щупов. Встановлення різців викопують наступним способом:

різці підводять до щупу, який покладено на непозначену частину

направляючих там, де кріпиться задня бабка:

щуп підставляють між поверхнею направляючих та різцем; щуп

повинен проходити під дієто невеликих зусиль;

- різці впускають на глибину знімає мого шару металу.

Стругання виконують широкими різцями з доведеним лезом. Довжина
ріжучої кромки різця повинна бути у 1,5 рази більше вибраної подачі.
Матеріал ріжучої частини різця ВК6 чи ВК8
Режими обробки:

V=8... 10 м/хв.;

S=8... 12 мм/под. хід;

t=0,05...0,15 мм

При струганні поверхню змочують керосином, подаючи його краплями на різець. Це забезпечує одержання більш чистої поверхні з шорсткістю Ра=0,8...0,4.

Струганням оброблюють поверхні 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8 та 10 до границі їх максимального зносу (рис.36); поверхні 11 та 12 не оброблюють, так як вони практично не зношуються.

 

Рисунок 5.9— Станина токарного верстату.

а - поверхні направляючих; б - пристрої для вивіряння положення станини при встановленні на столику верстату





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 266 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...