Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок і особливості прийому стаціонарних об'єктів під охорону



При зверненні власника до підрозділу цивільної охорони або підрозділу охорони, при якому або в складі якого створений підрозділ цивільної охорони, із проханням про прийняття об’єкта під охорону створюється міжвідомча комісія у складі представників власника, підрозділу охорони та інших зацікавлених сторін (далі — комісія).

Комісія проводить обстеження об’єкта з метою узгодження виду охорони, визначення кількості постів, потреби обладнання засобами сигналізації і пожежогасіння, технічного укріплення (далі — технічні засоби охоронного призначення), виходячи з розмірів території, яку займає об’єкт, технології виробництва продукції та інших умов забезпечення збереження майна.

Результати обстеження оформлюються актом обстеження технічної укріпленості (перелік основних питань) у двох примірниках (додаток 2 до Інструкції), в якому вказуються пропозиції власнику щодо усунення виявлених недоліків і рекомендації стосовно технічного укріплення об’єкта. Перший примірник акта вручається власнику для виконання пропозицій за результатами обстеження, а другий — залишається в підрозділі цивільної охорони або в підрозділі охорони, при якому або у складі якого він створений.

Після розгляду акта власник вживає заходів щодо усунення недоліків у технічному укріпленні об’єкта, замовляє проектно-кошторисну документацію з обладнання об’єкта і відокремлених приміщень технічними засобами охоронного призначення.

Підрозділ цивільної охорони або підрозділ ДСО, при якому або у складі якого створений підрозділ цивільної охорони, отримавши від власника письмове повідомлення про готовність об’єкта для передавання під охорону, перевіряє повноту й якість виконання пропозицій за результатами обстеження і в залежності від цього приймає об’єкт під охорону або відмовляє в прийнятті з викладенням причин відмови, про що повідомляє власника.

Прийняття об’єкта під охорону оформлюється договором між підрозділом ДСО (юридичною особою), при якому або у складі якого створений підрозділ цивільної охорони. Одночасно з укладенням договору складається дислокація, в якій зазначаються перелік об’єктів (будівлі, відокремлені приміщення та/або території), що охоронятимуться, час та вид охорони, у тому числі дислокація постів охорони, а також розрахунки вартості за видами охорони і поста, витрат на обслуговування технічних засобів охоронного призначення тощо.

Дислокація має містити посилання на номер та дату укладення договору, у зв’язку з яким вона складена.

Договір і дислокація складаються у трьох примірниках, з яких по одному залишається у сторін, що їх підписали, а третій — підрозділом цивільної охорони (або підрозділом охорони, при якому або у складі якого він створений) у триденний строк надсилається до ДДСО — ВДСО для внесення змін до штатів охорони.

Обов’язковою умовою на час укладення та здійснення договору є наявність у власника повноважень на його володіння (користування) об’єктом (у формі права власності, права на повне господарське відання, оперативне управління, оренду, лізинг, доручення тощо), відомості про що надаються підрозділу цивільної охорони в завіреній власником письмовій формі.

Об’єкт вважається прийнятим під охорону з часу виставлення поста цивільної охорони. Прийняття (зняття) об’єкта оформляється актом виставлення (зняття) поста цивільної охорони (додаток 3 до Інструкції), про що підрозділом охорони (юридичною особою), у складі якого створений підрозділ цивільної охорони, видається наказ. Копія наказу передається до бухгалтерії для проведення розрахунків.

Зведені дані про введену чисельність і збільшення витрат на заробітну плату УДСО-ВДСО надсилаються у встановленому порядку до ДДСО.

Переукладення або продовження строку дії договору без зміни штатної чисельності та інших зобов’язань проводиться без подання матеріалів до ДДСО.

На всі об’єкти, з якими укладені договірні відносини, ведуться літерні справи. Порядок ведення літерних справ на об’єкти, що охороняються підрозділами цивільної охорони, наведений у додатку 4 до Інструкції. Якщо договір укладений на кілька об’єктів, заводиться одна літерна справа.

Договір в установленому в системі ДСО порядку береться на облік.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 1335 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...