Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок і правила прийому - здачі об'єктів під охорону



Приймання і здавання постів здійснюються або в присутності начальників варти, що змінюється, і нової варти або їх помічників, або самостійно вартовим за змінним жетоном, який служить підтвердженням того, що вартовий прибув для зміни чатового. Змінні жетони в кількості, відповідній кількості постів, зберігаються у вартовому приміщенні в шафі (ящику), що замикається, і видаються працівникам цивільної охорони варти начальником варти або його помічником при відправленні чергової зміни на пости.

Переміщення змін на пости і з постів здійснюється строєм, при цьому вартові тримають карабіни (гвинтівки) в положенні “на ремінь”, а пістолети (револьвери) — у кобурах на спорядженні поверх куртки (кожуха) на правому стегні. У літній формі одягу без куртки кобура носиться на брючному ремені.

При здаванні поста чатовий, який змінюється, словесно передає вартовому номер поста, що охороняється, перелічує те, що перебуває під охороною, і повідомляє особливості поста. Після словесного здавання поста вартовий зобов’язаний в присутності чатового перевірити справність замків, пломб, печаток, засобів пожежогасіння, зв’язку і сигналізації, оглянути сховища, огорожі. Закінчивши приймання — здавання поста, чатовий і вартовий доповідають про це начальникам варт або їх помічникам.

При самостійній зміні постів чатовий приступає до здавання поста, переконавшись у відповідності пред’явленого йому прибулим вартовим змінного жетона номера варти і поста встановленому зразку. Закінчивши приймання поста, прибулий для зміни вартовий передає змінний жетон чатовому, що змінився, і телефоном або по радіостанції доповідає начальнику варти про прийняття поста.

Якщо при прийманні — здаванні поста будуть виявлені якісь недоліки, питання про приймання — здавання поста вирішується начальниками варт на місці або після повідомлення начальнику підрозділу охорони, від якого призначені варти.

Перехід вартового на положення чатового і в зворотному порядку визначається моментом повідомлення про приймання — здачу поста присутнім начальникам варт або їх помічникам, а при самостійній зміні — передаванні змінного жетона — підписом у журналі приймання (здавання) поста-маршруту та перевірок несення служби (у постовому журналі) і наступним повідомленням начальнику варти.

Вартові прямують на зміну чатових, а також після зміни з поста до вартового приміщення за маршрутами, визначеними табелем поста (додаток 13 до Інструкції) або вказаними начальником варти, і виконують при цьому обов’язки дозорних.

У разі, коли вартовий, що прямує на пост (з поста), помітив на об’єкті будь-яке порушення, він доповідає про це начальнику варти: безпосередньо — після прибуття до вартового приміщення, телефоном — після прибуття на пост або — через особу, яку він змінив, а у невідкладних випадках самостійно вживає заходів для усунення виявлених порушень.

Повернувшись із постів, вартові розряджають зброю, доповідають начальнику своєї варти про здавання постів, помічені ними при прямуванні до вартового приміщення порушення і здають зброю і змінні жетони.

Закінчивши приймання — здавання постів, зброї, боєприпасів, документів і майна, начальники варт (що змінюється, і нової) підписують постову відомість, у якій роблять запис про всі виявлені недоліки та порушення, і доповідають про проведену зміну керівника підрозділу охорони, від якого вони призначені.

Моментом, що визначає заступання на службу нової варти, є підпис начальників варт у постовій відомості про приймання — здавання варт.

Виставлення чатових на нові пости, а також зняття їх із скасованих постів здійснюються особисто начальником варти на підставі наказу (розпорядження) керівника підрозділу охорони, від якого призначена варта. Про виставлення (зняття) постів у цих випадках робиться відмітка в постовій відомості.

Зміна варт (окремих постів), як правило, не повинна збігати з початком або закінченням робочих змін працівників об’єктів, що охороняються.

На об’єктах, що охороняються окремими постами, порядок організації служби визначається керівником підрозділу охорони, від якого вони призначені.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 3257 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...