Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

П’ЯТИЙ ЕТАП. Затягування клапанів ранця



Притискають покладений купол зверху рукою і накладають на нього верхній клапан із двома конусами. Надягають нижній клапан люверсами на конуси верхнього клапана, у конуси вставляють допоміжні шпильки, при цьому купол повинний розміщатися в ранці рівномірно. Накладають лівий бічний клапан, його пряжку-люверс надягають на лівий конус, тобто, на люверс нижнього клапана. Виймають з конуса допоміжну шпильку і замість її вставляють другу шпильку троса ланки ручного розкриття.

Аналогічним способом затягують правий боковий клапан і вставляють у конус першу шпильку троса ланки ручного розкриття. Вибирають зайву слабину троса і через шланг заправляють його в кишеню кільця (мал.2.38).

мал. 2.38. Затягування лівого (А) і правого (Б) бокових клапанів ранця:

1 – правий боковий клапан, 2 – лівий боковий клапан, 3 – нижній клапан

мал.2.39. Монтаж ранцевих гум та контровка першої шпильки:

1 - перша шпилька ланки ручного розкриття;

2 - контровочна нитка;

3 - конус;

4 - опайка шпильки;

5 - трос ланки ручного розкриття;

6 - паперове пломбування.

Розправляють кишені клапанів і за допомогою укладальної лінійки обережно, щоб не пошкодити тканину купола і не порушити укладання строп, заправляють усередину ранця. Розправляють кишеню кільця, запобіжний клапан замикають на кнопку, при цьому закривається замикаюче пристосування, і монтують ранцеві гуми (мал.2.39).

Контрять першу шпильку троса ланки ручного розкриття контровочною ниткою №30 чорного кольору. Для цього складають нитку вдвічі, надягають петлю-удавку на опайку троса. Прокладають кінці нитки уздовж шпильки і зав'язують їх. Перегинають папір так, щоб вийшов квадрат 30х30мм, вкладають кінці нитки в папір, що склеюють і опечатують печаткою. На печатку ставиться дата укладання і підпис командира підрозділу (мал.2.39).

Під час контролю п’ятого етапу перевіряються:

● правильність виходу вільних кінців проміжної підвісної системи з втулками через вікна ранця;

● розміщення кільця в кишені лівого бічного клапана;

● стан замикаючого пристрою парашута — шпильки троса витяжної ланки повинні бути вставлені в отвори конусів до відказу, а пряжки з люверсами правого і лівого бічних клапанів розташовуватися зверху на люверсах нижнього клапана;

● взаємне розташування ранцевих гум, їхній стан і надійність кріплення до клапанів ранця, при цьому на нижньому клапані повинні бути закріплені подвійні ранцеві гуми;

● контровка першої шпильки.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 193 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...