Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мал. 2.23Контровка петлі з’єднувальної ланки до кільця на ранці



1- петля ланки, 2- контровочна нитка; 3- кільце на ранці; 4- фал.

Скласти зигзагоподібно ланку та пір’я стабілізатора на верхню частину ранця поверх основного парашута. На них покладіть камеру з укладеним в неї стабілізуючим парашутом таким чином, щоб причіпний карабін розташовувався з правого боку ранця (мал.2.24).

мал. 2.24. Укладання стабілізуючого парашута на верхню частину ранця з укладеним основним парашутом.

1 - пір’я стабілізатора;

2 - камера з укладеним стабілізуючим парашутом;

3 - карабін причіпний;

4 - слабина ланки;

5 - петля гумового стільника:

6 - ланка

Монтаж приладу на ранець виконують у такій послідовності: вставляють гнучку шпильку в затвор; зводять АД-ЗУ-Д-165 і встановлюють стрілку годинникового механізму на задану відмітку шкали часу; контрять гнучку шпильку в затворі контровочною ниткою (серцевина шнура ШХБ-125), що повинна проходити вісімкою через вушко гнучкої шпильки, отвору затвора і петлю шнура, при цьому слабина контровочної нитки повинна бути зібрана, а кінці зв'язані потрійним вузлом і обрізані на відстані 15-25мм від вузла (мал.2.25)

мал.2.25 Контровка гнучкої шпильки.

1 - вушко гнучкої шпильки; 2 - нитка контровочна;

3 - фал; 4 - затвор приладу; 5 - вузол контровочної нитки

мал. 2.26 Монтаж штифта хомута приладу

в отворі монтажної пластини

1 - пластина монтажна; 2 - штифт хомута; 3 - шланг приладу; 4 – отвір.

Закріплюють штифт хомута шланга в отворі монтажної пластини двоконусного замка (мал.2.26). Вставляють корпус приладу у кишеню ранця так, щоб шкалу часу було видно у вікні кишені (мал.2.27); корпус АД-ЗУ-Д-165 і шланг прив'язують стрічками-зав'язками, а фал гнучкої шпильки прикривають спеціальним клапаном (мал.2.28)

Розкрийте двоконусний замок і надягніть на конуси затвора замка петлю троса витяжного кільця і сергу приладу (мал.2.29) На конуси корпуса замка надягніть пряжки силових стрічок таким чином, щоб силові стрічки не були перекручені. Закрити затвор замка і законтрувати затвор замка з корпусом контровочною ниткою потрійним прямим вузлом, залишивши кінці нитки довжиною 0,015 - 0,025м. (мал.2.30)

мал. 2.27Розташування приладу у кишені:
1- стрічки зав’язки 2- корпус приладу 3- кишеня
мал.2.28 Прив’язування корпуса приладу
1- фал гнучкої шпильки 2- амортизатор; 3- шланг приладу; 4- стрічки - зав’язки; 5- кишеня фала гнучкої шпильки; 6- клапан

мал.2.29Монтаж петлі троса витяжного кільця, серги та пряжок з силовими стрічками на двоконусний замок: мал. 2.30 Контровка затвора двоконусного замка  
1 - пряжки силових стрічок 2 - затвор замка; 3- нитка контровочна  
1 - пряжка силової стрічки; 2 - затвор замка з конусами; 3 - петля троса витяжного кільця; 4 - конуси замка; 5 - серга; 6 - петля приладу  

Під час контролю п’ятого етапу перевіряються:

● затягування клапанів ранця і розміщення вільних кінців підвісної системи між силовими стрічками;

● положення косинки ланки стабілізуючого парашута, прохід силових стрічок через кільця клапанів ранця й установка їх на двоконусний замок;

● контровка двоконусного замка;

● кріплення стабілізуючого парашута на верхній частині ранця; монтаж парашутного приладу АД-ЗУ-Д-165 на ранець.

Положення для контролю:

Укладальник і помічник стоять біля своїх парашутів.

Парашути стоять в “ козлах ”.

ШОСТИЙ ЕТАП. Підгонка підвісної системи.

Увага! Підвісна система укладеного парашута підганяється парашутистом-десантником особисто.

Беруть підвісну систему за головний обхват у місцях кріплення вигнутих пряжок (мал.2.31), розводять руки в сторони і переконуються в правильності взаємного розташування стрічок. Приміряють підвісну систему, з огляду на зріст і надягнуте спорядження, за необхідності регулюють переміщенням стрічок. Правильно підігнана підвісна система не повинна заважати рухам і повинна щільно облягати тіло і забезпечувати рівномірний розподіл навантаження, що виникає при розкритті стабілізуючого і основного парашутів.

мал. 2.31 Підгонка підвісної системи на парашутисті - десантнику: 1 - вигнута пряжка; 2 - грудна перемичка; 3 - ножний обхват.

Попередня підгонка (до одягання парашута)

1. Перевірити встановлення пряжок з зубчастою перемичкою на чорних мітках плечових обхватів.

2. Відрегулювати довжину наспинно-плечових обхватів від зубчатої пряжки до зігнутої пряжки, в залежності від росту парашутиста і форми одягу (для середнього росту: влітку – чверть і два пальці, взимку – чверть і долонь).

3. Встановити оптимальну довжину вільних кінців підвісної системи в залежності від довжини наспинно-плечових обхватів (витягнути з ранця до прямого кута при натягнутих наспинно-плечових обхватах).

4. Відрегулювати грудну перемичку (влітку – пряжки поясного обхвату на рівні бокових сторін ранця парашута, взимку – пряжки здвинути до шльовок ранця).

5. Відрегулювати ножні обхвати (влітку – пряжки на ширину двох-трьох пальців від головного обхвату, взимку на ширину долоні).

6. Впевнитися, що стрічки підтягу ранця відпущені до кінця.

7. Відпустити регулюючи стрічки таким чином, щоб вони не тягнули головний обхват (5см. до краю стрічки).

8. Відпустити стрічки з карабінами кріплення запасного парашута.

Заключна підгонка (після одягання парашута)

1. Одягнути парашут, перевірити його положення відносно плечей парашутиста. Верхній обріз ранця повинен бути на рівні плечей (нижче плечей – зменшити наспинно-плечові обхвати і потім грудну перемичку, вище – збільшити).

2. Перевірити грудну перемичку і ножні обхвати. Вони повинні впритул прилягати до тіла парашутиста, але не сковувати рухів.

3. При надягнутому основному парашуті підтягують регулюючі стрічки, просмикнуті в пряжки на підвісній системі, так, щоб ранець не міг переміщатися нагору щоб уникнути удару ним по голові, і нагинаються вперед. У такому положенні підтягують стрічки підтягу нижньої частини ранця до головного обхвату так, щоб зазор між тілом і ранцем був перекритий стрічками підтягу. Після випрямлення стрічки підтягу не повинні заважати парашутисту-десантнику сідати на подушку, що нашита на головному обхваті підвісної системи.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 248 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...