Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мал. 2.9Укладання строп у стільники



1- гума стільників, 2— стільники, 3 — мітки строп, 4 — вільні кінці підвісної системи; А — пучок строп у кишені після заправлення, Б — вузол з'єднання вуздечок камери, купола і петлі ланки стабілізуючого парашута, 7- шнур зав'язка, 9 — фартух (цифрами в колах позначені номери люверсів)

Стягують верхню частину камери шнуром-зав'язкою і зав'язують швидко розв'язуючим вузлом так, щоб вузол з'єднання вуздечок купола основного парашута і його камери з петлею ланки знаходився зверху, кінці шнура-зав'язки заправляють у камеру.

Кладуть камеру стільниками наверх і руками придають їй плоску форму, фартухи відвертають убік.

Відміряють пучок строп по довжині стільника так, щоб він був більше стільника на 10-15мм, і за допомогою вилки з гачком укладають у крайній правий стільник. Відміряють пучок строп по довжині наступного стільника, також за допомогою виделки з гачком укладають у наступний стільник.

Таким же чином виконується укладання строп в усі стільники ліворуч; лишають неукладеною ділянку строп від міток до вільних кінців, при цьому допускається останній пучок строп укладати в стільник, не пропускаючи його під гуму стільника.

У процесі укладання стропи, покладені в стільники, утримують так, щоб вони не переміщалися і не перекручувалися.

При тривалій експлуатації парашута окремі стропи можуть бути витягнутими. Перед укладанням строп у стільники слабину витягнутих строп вибирають до вільних кінців підвісної системи.

Розмір витягнутих строп не повинний перебільшувати 400мм.

мал.2.10 Укладання основного купола в камеру:

1- купол; 2-камера

Готуючи стабілізуючий парашут до укладання (мал. 2.11 а, б), беруть купол за вершину і витягують його на всю довжину. Укладальник збирає по вісім строп, починаючи від марки заводу-виготовлювача, і розділяє купол на дві частини, при цьому помічник надягає камеру стабілізуючого парашута на верхню частину купола. Кладуть купол і стабілізатор на підстилкове полотнище.

При правильному укладанні купола марка заводу-виготовлювача повинна знаходитися зверху, а стропи повинні поділятися навпіл.

Необхідно переконатися, що купол не вивернутий, витяжний пристрій знаходиться на зовнішній стороні основи купола. Накладають пір’я стабілізатора попарно одне на друге так, щоб вони утворили трикутник.

мал. 2.11.а Підготовка стабілізуючого парашута до укладання в камеру:

1- ланка; 2- пір’я стабілізатора; 3- стропи; 4- купол.

мал. 2.11.б Підготовка стабілізуючого парашута до укладання в камеру

1- марка заводу-виробника, 2- пристрій витяжний,

3- стропи, 4- пір’я стабілізатора

Під час контролю третього етапу перевіряються:

● зачековка камери купола основного парашута стропами і укладання строп у стільники — перший пучок строп покладений у стільник, пропущений в люверс 1, другий - у стільник, пропущений в люверс 2 і т.д.;

● укладання строп у стільники камери;

● заправлення строп керування під гумові шлейки на вільних кінцях підвісної системи;

● підготовка до укладання купола стабілізуючого парашута — марка заводу-виробника знаходиться зверху, стропи поділяються навпіл, для чого беруть два верхніх пера стабілізатора, піднімають їх до гори і переконуються, що купол і стропи поділяються навпіл.

Положення для контролю:

Укладальник бере за два верхніх пера стабілізатора, трохи піднімає їх у верх, ділить купол і стропи на чотири частини.

Помічник знаходиться біля камери з укладеним куполом.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 271 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...