Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 2. Організаційно-інформаційне забезпечення аналітичної роботи економічних суб’єктів



Організаційно-інформаційна модель економічного аналізу: суб'єкти та об'єкти аналізу, система показників, джерела інформації. Система економічної інформації, як база даних для аналізу господарської діяльності підприємства. Види інформації, що використовуються в аналітичних дослідженнях. Класифікація інформаційних джерел та формування раціонального потоку інформації. Внутрішня та зовнішня інформація. Основні вимоги до аналітичної інформації.

Фінансова звітність –складова інформаційної системи економічного аналізу. Структура та інформаційне навантаження балансу, звіту про фінансові результати, звіту про рух грошових коштів, звіту про власний капітал, приміток до фінансової звітності.

Переструктуризація фінансової звітності для аналітичних цілей (підготовка аналітичних балансів). Інфляційне коригування звітності в процесі аналізу. Інформаційні можливості системи управлінського обліку підприємства. Форми статистичної звітності, що використовуються в аналізі. Позаоблікові джерела інформації. Формування, накопичення та систематизація аналітичної інформації залежно від цілей аналізу та запитів користувачів. Методи перевірки достовірності інформації.

Концепція організації аналітичного забезпечення управління підприємством залежно від цілей управління: виробничих, фінансових, інвестиційних, маркетингових, стратегічних, організаційних. Функціональні блоки економічних завдань: оцінка, діагностика, пошук, прийняття рішень. Організація та планування аналітичної роботи на підприємстві. Основні організаційно-методичні етапи аналітичного дослідження. Організаційні форми та виконавці аналітичної роботи в підприємницьких структурах. Розподіл показників за періодичністю їх аналізу, відповідальними особами, інформаційними джерелами та користувачами аналітичної інформації. Узагальнення, оформлення та використання результатів аналізу.

Технологія аналітичного процесу та його особливості в умовах використання інформаційних технологій. Програмне та нормативно-правове забезпечення аналітичної роботи. Основні види програм, що використовуються для проведення аналізу господарської діяльності підприємства. Функціональні можливості обліково-аналітичних програм залежно від цілей та напрямів аналізу. Нормативно-правове забезпечення проведення економічного аналізу діяльності суб’єктів господарювання.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 737 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...