Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення, роль місце Виробничі можливості ремонтно- відновлювального батальйону



Ремонтно-відновлюваний батальйон, призначений для середнього ремонту машин, здатний виконувати середній ремонт на готових агрегатах автомобілів багатоцільового призначення, гусеничних машин і багатовісних шасі.

Кожний ремонтно-відновлюваний батальйон незалежно від призначення складається з управління, основних підрозділів, підрозділів забезпечення й обслуговування.

Управління ремонтно-відновлювального батальйону:

- забезпечує планування виробничого процесу, технічну підготовку виробництва, виробничу взаємодію між підрозділами, розробку технологічної документації й забезпечення нею основних підрозділів;

- здійснює контроль над дотриманням технологічної дисципліни при ремонті машин і їх складових частин, організує й здійснює виявлення дефектів у процесі ремонту і їх попередження з метою досягнення високої якості ремонту.

Підрозділи забезпечення й обслуговування призначені:

- для обслуговування й ремонту основного й допоміжного устаткування, пристосувань і інструмента; забезпечення основних підрозділів усіма видами енергії; створення й підтримки нормальних умов роботи на робочих постах, ділянках, у підрозділах;

- для підготовки місцевості для розміщення батальйону і його підрозділів; ведення спеціальної розвідки_і обробки техніки й майна; підвозу технічного майна (у тому числі оборотних агрегатів), його зберігання й видачі основним підрозділам; зберігання й видачі відремонтованих машин і агрегатів;

- для забезпечення особового складу всіма видами постачання, а техніки - усім необхідним для її експлуатації;

- для медичного обслуговування особового складу.

Основу технологічної оснащеності основних підрозділів батальйону становлять комплекти рухливих авторемонтних майстерень ПАРМ- ЗМ, посилені додатковим устаткуванням (виробничі намети, комплект пристосувань і інструмента виїзного відділення для ремонту багатовісних автомобілів, комплект виїзного відділення для ремонту гусеничних машин); вантажні автомобілі із причепами, а також рухливі майстерні й устаткування для виконання спеціальних робіт при ремонті машин і виготовленні деталей.

Структура й технологічна оснащеність основних підрозділів РВБ дозволяє їм виконувати завдання автономно - безпосередньо у військових частинах або в місцях виходу машин з ладу. Середній ремонт (на готових агрегатах) шасі, що несуть озброєння й бойову техніку, при комплексному ремонті спеціальних машин батальйон виконує у взаємодії з ремонтними органами родів військ, спеціальних військ і служб.

Ремонтно-відновлюваний батальйон, призначений для середнього ремонту машин і капітального ремонту агрегатів, здатний забезпечити виконання середнього ремонту машин з капітальним ремонтом агрегатів машин двох-трьох марок. При необхідності батальйон може бути використаний для виконання РТО й РР машин.

Основні підрозділи батальйону, що здійснюють СР машин, оснащуються комплектами рухливих ремонтних майстерень ПАРМ-1М, посиленими додатково майстернями МРС- АТ, МРМ,МЕСП- АТ, СРЗ- А.

Для капітального ремонту агрегатів батальйон оснащується рухливими майстернями, що дозволяють виконувати ремонт базових деталей двигунів і інших агрегатів: токарно-фрезерними МТФ (ЛМ-13), токарськими МТ-2 (ММ-2), токарно-шліфувальними ЛТШ (ТШМ), майстернями шліфування колінчатих валів МШК-1 (ЛМ-4), майстернями ремонту блоків двигунів МРБД (МРБ), інструментально-механічними майстернями МІМ(ІМ-1).

Структура й технологічна оснащеність батальйону дозволяє виділяти для роботи у відриві від основних сил до чотирьох виїзних взводів, оснащених ПАРМ-1М.

Виробничі можливості батальону залежать від технічної оснащеності батальону, кількості ремонтників, і трудомісткості робіт.

РВБ за добу спроможний відремонтувати:

- автомобілів – 15-16 од., якщо трудомісткість ремонта tp ≤ 20 чол/год.

- бронетанкова техніка та артелерійська техніка (озброєння) 7-10 од. якщо трудомісткість ремонта tpем ≤ 100 чол/год.





Дата публикования: 2015-01-26; Прочитано: 1903 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...