Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стратегії М.Трейсі та Ф.Вірсеми



Трейсі та Ф.Вірсема пропонують три типи ціннісних дисциплін: вдосконалення виробничого процесу, вдосконалення якості продукту, вдосконалення обслуговування споживачів.

Вдосконалення виробничого процесу. Компанії, що володіють досконалим виробничим процесом, доставляють своїм споживачам таке поєднання якості, цін і простоти придбання, з яким на даному ринку ніхто не може зрівнятися. Ці компанії не пропонують нових продуктів або послуг, їхня пропозиція споживачам гарантує низьку ціну і або безумовне, на першу вимогу, обслуговування. Приклади: AT&T, Hertz, McDonalds, Dell, General Electric, Wal-Mart. Формула успіху: унікальні знання + застосування технологій + жорстке управління. Характеристики стратегій компаній: ефективність і скоординованість виробничих процесів; оптимізація і раціоналізація виробничих процесів, стандартизація; високий рівень централізації; розвиток тісних взаємовідносин з постачальниками; розвиток інтегрованих, надійних і швидкодіючих інформаційних систем та ін. технологій, які дозволяють удосконалювати контроль та управління; нетерпимість до втрат і винагородження ефективності; надання стандартних базових послуг тощо.

Вдосконалення якості продукту. Компанія, яка прагне стати лідером по продукту, зосереджує свої зусилля на пропозиції товарів та послуг, які розширюють існуючі межі ефективності та якості. Девіз цих компаній — наш продукт — найкращий. Приклади: Microsoft, Disney, Motorola, Nike, J&J, Mercedes-Benz, Swatch. Ключ до успіху: напруженість. Характеристики: акцент на винаходах, розвитку продуктів і експлуатації ринку; децентралізовані, гнучкі підприємницькі структури, поділ персоналу на кластери; винятковий творчий потенціал і швидкість комерціалізації ідей; поетапна організація роботи з жорсткими часовими рамками; прагнення до скорочення часових циклів виробництв; швидкість прийняття рішень; експерименти в області оплати праці і використання ідей маловідомих розробників тощо. Вдосконалення обслуговування споживачів. Компанії, які доставляють цінність за допомогою близькості до споживача, роблять свій бізнес на знанні своїх клієнтів та їх потреб, постійно адаптують свої товари і послуги до запитів конкретних споживачів, причому за розумну ціну. Їх девіз: Ми дбаємо про вас і про ваші потреби або Ми даємо вам найкраще спільне рішення. Приклади: IBM, Four Seasons Hotel, Home Depot. Ключ до успіху — рішення. Характеристики: довгострокові відносини зі споживачами; глибоке розуміння основної діяльності клієнтів; адаптація продуктів і послуг до потреб клієнтів; відмова від продажу наймодніших і нових товарів; робота з клієнтами для вирішення їх проблем; децентралізація прийняття рішень.

Вибір стратегії: 1 визначення етапу розвитку та позиції компанії на ринку; 2 аналіз поточного положення, визначення варіантів та необхідних дій для їх реалізації; 3 розробка плану дій і прийняття стратегічних рішень.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 438 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...