Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Спади та перельоти



Спад - швидкий перехід з упора у вис або з більш високих упорів у низькі. Виконується вперед і назад. Наприклад: з упору ззаду на перекладині спад назад у вис зігнувшись; або махом вперед спад назад у вис (або в упор на руках зігнувшись); або на кільцях – махом вперед спад у вис (рис. 72, а).

Опускання – виконується як і спад, але більш повільно: опускання вперед

у вис зігнувшись на кільцях. При виконанні спаду прогнутим тілом додають слово «опускання вперед прогнувшись» (рис. 72, б).

а б

Рис. 72

Відмах – перехід з упору у вис або в більш низький упор махом вперед або назад. Для даного терміну не вказують напрям руху: наприклад з упору на перекладині - відмах у вис (мал.73,а), або з упору ззаду - відмах у вис ззаду (рис. 73, б)

а б

Рис. 73

Відсув термін для визначення переходу з стійки на руках у вис або у більш низький упор махом назад. Наприклад: на брусах - в упор на руках (мал. 74,а); на кільцях - у вис. Опускання з стійки на руках у більш низькі стійки або у виси не потребують додаткової вказівки про напрям руху (рис. 74, б)

а б

Рис. 74

Переліт – термін для визначення перемаха над приладом у з’єднанні зі спадом у вис, або переміщення гімнаста із однієї сторони приладу на другу або з однієї його частини на іншу з відпуском рук. Наприклад: на перекладині - переліт кутом (рис. 75, а); ноги нарізно (рис. 75, б), переліт зігнувшись (рис. 75,в).

а б в

Рис. 75





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 635 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...