Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Упори прості



Упор – положення гімнаста на приладі, при якому він спирається на нього прямими руками, тіло трохи прогнуте, голова прямо (рис. 54, а).

Упор ззаду – упор, при якому гімнаст обернений спиною до точок опори (рис. 54, б).

Упор ноги нарізно лівою (правою ) – упор, при якому ноги гімнаста розведені: ліва нога вперед, права назад (рис. 54, в). Якщо нога знаходиться зовні відносно точок опори (рук), додають слово «назовні».

Упор на передпліччях - упор, при якому гімнаст спирається на передпліччя з захватом кистями рук за жердини (рис. 54, г).

а б в г

Рис. 54

Упор на руках – упор, при якому гімнаст спирається на жердини всією довжиною внутрішніх сторін рук (рис. 55, а).

Упор на руках зігнувшись – упор, при якому гімнаст спирається на жердини всією довжиною внутрішніх сторін рук, а підняті догори ноги гімнаста знаходяться над тулубом (рис. 55, б).

Упор кутом - упор, при якому прямі ноги гімнаста підняті вперед до горизонтального положення і з тулубом утворюють прямий кут (рис. 55, в).

а б в г

Рис. 55

Горизонтальний упор на прямих руках – упор, в якому гімнаст утримує злегка прогнуте тіло в горизонтальному положенні на прямих руках (рис. 55, г).

Горизонтальний упор – упор, в якому гімнаст утримує злегка прогнуте тіло в горизонтальному положенні на зігнутих руках (рис. 56, а).

Упор на ліктях - упор, в якому гімнаст утримує тіло у горизонтальному положенні, спираючись передньою стороною тулуба на лікті, або на лікоть (рис. 56, б).

Згинання і розгинання рук в упорі – упор, при якому гімнаст спирається на прилад зігнутими в ліктях руками. Розгинання рук в упорі виконується махом вперед - згинання, махом назад - розгинання (рис. 56, в).

а б в

Рис. 56

Хрест – хрестоподібне положення гімнаста на кільцях, при якому він утримується відведеними в сторони руками, спираючись кистями рук на кільця. Тіло ледь прогнуте і знаходиться у вертикальному положенні (рис. 57, а).

Хрест кутом - співпадає з попереднім хрестом, але ноги гімнаста підняті вперед до горизонтального положення і утворюють з тулубом прямий кут (рис. 57, б).

а б

Рис. 57

Бічний хрест лівою (правою) вперед - співпадає з попереднім, але руки гімнаста відведені - одна вперед, а друга назад; частіше виконується поворотом з положення «хрест» (рис. 58, а).

Хрест у стійці на руках – хрест, при якому гімнаст знаходиться догори ногами у вертикальному положенні (рис. 58, б).

Хрест горизонтально – хрест, при якому гімнаст знаходиться у горизонтальному положенні, обличчям до підлоги (рис. 58, в).

а б в

Рис. 58





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 829 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...