Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Спрощені методи



Спрощені методи застосовуються при обмежених можливостях отримання необхідної інформації, складностях вибору зразка-аналога і т.д.

Потрібно мати на увазі, що такі оцінки є орієнтовними і при використанні їх для прийняття управлінських рішень повинні уточнюватись на основі аналізу ринку.

Один з варіантів спрощеного підходу – використання графіків середньої величини економічних параметрів продукції в залежності від його основного технічного параметра або корисного ефекту. Так, досвід свідчить, що для багатьох видів машинобудівної продукції рівні технічних і економічних параметрів тісно пов’язані, а динаміка величини повних витрат по придбанню і використанню в залежності від технічних параметрів носить плавний характер (в однакових умовах споживання і в межах одного класу продукції по характеру споживання). Ці графіки можуть бути побудовані шляхом усереднення повних витрат для окремих моделей, що відрізняються технічними параметрами (наприклад, вантажомісткістю, продуктивністю і т. ін.).

Вказаний середній рівень питомих повних витрат може розглядатись як база для оцінки продукції. Якщо величина повних витрат для досліджуваної продукції знаходиться на середньому рівні, тобто груповий показник конкурентоспроможності за економічними параметрами дорівнює 100%, це означає, що продукція за своїми характеристиками відповідає усередненим вимогам, які існують на ринку, і є конкурентоспроможною.

У випадку, коли повні витрати по продукції перевищують середній рівень, економічні параметри такої продукції гірші, ніж середні для ринку і конкурентоспроможність є низькою. Відповідно, якщо груповий показник конкурентоспроможності продукції за економічними параметрами менше 100%, економічні параметри вищі за середні, а отже, продукція вважається конкурентоспроможною.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 195 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...