Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 18. Злочини у сфері службової діяльності



Конституція та закони України про діяльність службових осіб. Особливості механізму кримінально-правової охорони дер­жавних та громадських інтересів, а також охоронюваних зако­ном прав та інтересів окремих фізичних чи юридичних осіб від злочинних посягань з боку службових осіб.

Поняття службової особи та службового злочину. Проблеми систематизації юридичних складів службових злочинів.

«Загальні» юридичні склади службових злочинів. Зловжи­вання владою або службовим становищем: аналіз юридичних складів злочину, відмежування від інших злочинів, суб’єктом яких є службова особа. Перевищення влади або службових по­вноважень: особливості основного юридичного складу злочи­ну; кваліфіковані види злочину; кваліфікація за сукупністю з іншими злочинами. Службова недбалість: особливості об’єктив­ної та суб’єктивної сторін юридичних складів злочину. Служ­бове підроблення: особливості юридичних складів злочину, відмежування від інших злочинів, кваліфікація за сукупністю з іншими злочинами.

Хабарництво як родове поняття окремої групи службових злочинів. Одержання хабара: аналіз юридичних складів злочи­ну, кваліфікація за сукупністю з іншими злочинами. Давання ха­бара: особливості юридичних складів злочину; підстави звільнен­ня від кримінальної відповідальності особи, яка дала хабар. Про­вокація хабара: особливості юридичних складів злочину.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 269 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...