Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 15. Злочини у сфері охорони державної таємниці, недоторканності державних кордонів, забезпечення призову та мобілізації



Зовнішня, внутрішня та інформаційна безпека як об’єкти кримінально-правової охорони. Загальна характеристика зло-58


чинів у сфері охорони державної таємниці, недоторканності дер­жавних кордонів, забезпечення призову та мобілізації.

Злочини, що порушують правила охорони та зберігання державної чи службової таємниці. Розголошення державної таємниці: аналіз юридичних складів злочину. Втрата документів, що містять державну таємницю: особливості об’єктивної та суб’єктивної сторін юридичного складу злочину, відмежування від розголошення державної таємниці. Передача або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка є власністю держави: особливості предмета злочину, відмежуван­ня від державної зради та шпигунства.

Злочини, що порушують встановлений порядок перетинан­ня державного кордону України та правила переміщення через її митний кордон окремих предметів. Незаконне пере­правлення осіб через державний кордон України: особливості об’єктивної сторони та суб’єкта юридичного складу злочину. Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю: відмежуван­ня від контрабанди, кваліфікація за сукупністю з іншими зло­чинами. Порушення правил міжнародних польотів: особливості об’єктивної та суб’єктивної сторін юридичного складу злочину, відмежування від інших злочинів.

Злочини, що порушують встановлений порядок комплекту­вання Збройних Сил України. Ухилення від призову на строкову військову службу: аналіз юридичного складу злочину. Ухилення від призову за мобілізацією: особливості об’єктивної сторони юри­дичного складу злочину. Ухилення від військового обліку або спе­ціальних зборів: аналіз юридичних складів злочинів.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 199 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...