Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Персоналу при нещасних випадках



Про кожний виробничий нещасний випадок потерпілий (якщо він у змозі) або очевидець (член бригади чи інший робітник) має негайно повідомити майстра, виконроба або відповідального керівника. Майстер має негайно ор­ганізувати першу допомогу потерпілому, направити його в медичний пункт, повідомити про подію вищестоящого керуючого роботами (виконроба, начальника цеху), збе­рігати до розслідування обстановку на робочому місці та стан обладнання такими, якими вони були в момент події (якщо це не загрожує життю та здоров'ю інших робітників, не спричинить аварій і не порушить виробничого процесу, який за умовами

— 49 —

праці повинен тривати безперервно).

Виконроб або начальник цеху (керуючий дільницею), де трапився нещасний випадок, має:

- терміново повідомити про нещасний випадок керуючо­го організацією і профспілковий комітет;

- прийняти участь в розслідуваний нещасного випадку, виявленні його обставин і причин, у складанні акта за формою Н1 (додаток 4).

У разі групового нещасного випадку акт складають на кожного потерпілого. Керуючий (головний інженер) ор­ганізації (будівництва) зобов'язаний розглянути акт, за­твердити його і вжити заходів для усунення причин виник­нення нещасного випадку. Акт за формою Н-1 по одному примірнику направляється начальнику цеху (виконробу), профспілковому комітету, службі охорони праці, територі­альному органу Держгірпромнагляду, фонду соціального страхування від нещасних випадків та потерпілому.

Якщо стався груповий смертельний нещасний випадок, то керуючий підприємством зобов'язаний негайно повідо­мити технічного інспектора Держгірпромнагляду, вищий господарчий орган, місцеву прокуратуру, дирекцію Фонду соціального страхування.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 262 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...