Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз стану виробничої санітарії та гігієни праці. Проаналізувати мікроклімат робочої зони



Проаналізувати мікроклімат робочої зони. Навести в табличній формі фактичні параметри мікроклімату порівняно з нормативними.

Перелічити джерела, які забруднюють повітря робочого середовища, шкідливі речовини, їх ГДК та фактичну концентрацію в повітрі.

Проаналізувати загальні заходи та засоби попередження забруднення виробничого повітряного середовища та захисту працюючих. Навести характеристики вентиляції із зазначенням їх виду, періодичність, методи контролю, а також нагляд за дотриманням стану повітряного середовища.

Зазначити види виробничого освітлення, які використовуються на аналізованому об’єкті. Дослідити природне та штучне освітлення.

Вказати джерела шуму та вібрації. Проаналізувати відповідність їх нормативам, заходи та засоби колективного та індивідуального захисту від їх впливу на працюючих, які вживаються.

При наявності впливу на працюючих електромагнітних полів та іонізуючих випромінювань вказати їх джерела нормування, відповідність нормативам, заходи та засоби захисту.

Якщо в аналізованому цеху (на ділянці) за останні 2 - 3 роки були виявлені професійні захворювання, то треба вказати, які й із чим були пов'язані, запропонувати технічні й організаційні заходи, спрямовані на попередження цих захворювань.

Необхідно відзначити стан підлоги й спосіб прибирання приміщення, встановити забезпеченість цеху побутовими приміщеннями (гардеробами, душовими, кімнатами особистої гігієни жінок, сушіння спецодягу та ін.).

Потрібно пам'ятати про промислову естетику. Підвищення естетичного рівня виробництва — важливий резерв зростання продуктивності праці, додатковий стимул до перетворення праці в необхідну внутрішню потребу кожної людини.

Дипломникові треба указати стан промислової естетики в цеху (фарбування встаткування, стін, оформлення інтер'єру приміщення тощо) і дати рекомендації з удосконалення технічної естетики на проектованій ділянці виробництва.

Для стислого викладення аналізу стану виробничої санітарії та гігієни праці за переліченими вище параметрами: мікрокліматом, повітряним середовищем, виробничим освітленням, шумом, вібрацією, електромагнітним та іонізуючим випромінюванням, використовувати табличні дані міжнародних, державних та галузевих стандартів порівнянно з фактичними з метою оцінки відповідності санітарно-гігієнічних параметрів нормативам та розробки необхідних заходів з їх досягнення.

Залежно від перероблюваної сировини, продукції, що випускається технологічного процесу та інших факторів аналізованого підприємства в різних ступенях впливає на навколишнє середовище, тобто забруднює повітряне та водне середовища.

Навести стислий аналіз впливу на навколишнє середовище шляхом порівняльного аналізу викидів шкідливих речовин через відповідні джерела до очисних споруд та після них, зробити висновок відповідності нормативам.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 296 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...