Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ВИСНОВКИ. 1. В процесі організації облік слід розглядати як складну систему, яка містить багато елементів і зв’язків між ними



1. В процесі організації облік слід розглядати як складну систему, яка містить багато елементів і зв’язків між ними. Це потребує визначення структури системи обліку та відповідного виділення етапів організації

2. У сучасній теорії обліку відсутні згадування про комунікаційні зв’язки бухгалтерії зі службами системи управління. Саме тому, з точки зору встановлення етапів організації обліку варто визначати співвідношення цілей розглянутих видів обліку з ієрархічними рівнями управління.

3. Організовуючі обліковий процес варто виділяти три головні стадії, а саме методологічну, технологічну та організаційну. Проходження цих стадій визначатиметься обраною моделлю життєвого циклу проекту організації обліку. Такі моделі бувають спіральними та каскадними.

4. Для підтримки необхідного рівня конкурентоспроможності підприємства, потрібні істотні зміни й модернізації всіх аспектів його функціонування. Вирішення цього питання можливо шляхом впровадження процесного підходу до управління. Процесно-орієнтована інформаційна система являє собою облікову систему нового типу, в основу якої покладено облік витрат за процесами та видами діяльності.

5. Основою регламентації системи фінансового обліку є облікова політика сукупність принципів, методів і процедур, що використовуються підприємством для складання і надання фінансової звітності. Велике значення для оформлення облікової політики мають різного роду проектні матеріали з організації бухгалтерського обліку.

Контрольні запитання

1. Охарактеризуйте загальну побудову облікового процесу.

2. Розкрийте особливості організації первинного обліку.

3. Висвітліть особливості організації поточного та підсумкового обліку.

4. Назвіть основні етапи організації бухгалтерського обліку.

5. Розкажіть про особливості організації обліку на технологічному етапі.

6. Охарактеризуйте особливості ведення обліку на організаційному етапі.

7. Назвіть фактори вибору облікової політики.

8. Розкрийте зміст поняття облікової політики.

9. Назвіть документальне відображення облікової політики.

10. У чому полягають особливості процесно-орієнтованого обліку

11. Розкрийте порядок внесення змін у облікову політику.





Дата публикования: 2015-01-14; Прочитано: 298 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...