Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дослідження зв’язок часових характеристик систем керування з їх



частотними характеристикам

Призначення: Лабораторні дослідження націлені на закріплення знань по основним принципам опису системи керування частотними методами, надання навиків експериментального визначення частотних характеристик, аналізу та узагальнення здобутих результатів, вміння ставити та розв’язувати задачі, зв’язаних з представленням системи керування у частотній області.

Цілі роботи: вивчення основ перетворення гармонічних сигналів лінійними системами, ознайомлення з методами експериментального зняття частотних характеристик, визначення впливу структури системи на часові та частотні характеристики.

Вибір структури САК та її параметрів виконується виходячи із задач дослідження частотних характеристик статичної чи астатичної системи та умов корекції їх за допомогою ланок диференціювання.

У лабораторній роботі потрібно: побудувати частотні характеристики (Wp(jw),L(w),j(a)) умовно-розімкненої статичної системи керування та розрахувати і експериментально дослідити перехідну характеристику замкненої системи. Побудувати частотну характеристику інтегруючої ланки та перебудувати частотну характеристику Wp(jw),L(w),j(a) умовно-розімкненої астатичної системи керування та розрахувати і експериментально дослідити фазову характеристику замкненої системи. Визначити запаси по амплітуді та по фазі. Зробити висновки про резонансних властивостей системи. Експериментально дослідити вплив ПД– регулятора на перехідні характеристики та визначити оптимальні параметри з точки зору перехідних характеристик. Розрахувати та експериментально визначити частотну характеристику ПД– регулятора. Побудувати частотні характеристики системи при включенні ПД– регулятора та визначити запаси по амплітуді та фазі.

Висновок. Відповідно теоретичних розрахунків та обробки експериментальних даних зробити висновки по лабораторній роботі.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 288 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...