Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кореляційна функція вихідного сигналу - визначається як



.

Формуючий фільтр – ланка, яка формує випадковий процес iз заданою спектральною щільнiстю iз бiлого шуму.

Метод статистичної лінеаризації – метод лінеаризації нелінійної ланки, оснований на замiнi нелiнiйних перетворень випадкових процесiв статистично еквiвалентними їм лiнiйними перетвореннями. При цьому нелiнiйна ланка, на вхід якої дiє процес замінюється лiнiйним еквiвалентом.

Критерiй статистичної еквівалентності – метод статистичної лінеаризації засновано на двох критерiях статистичної еквiвалентностi.

Перший критерій статистичної еквiвалентностi - потребує рiвностi математичних очікувань та дисперсiй сигналiв на виходi нелiнiйної та лiнiйної ланок.

Другий критерiй статистичної еквівалентності - потребує мiнiмiзацiї середнього квадрату рiзницi процесiв на виходах нелiнiйної та лінійної ланок .

Комплексна функція передачі системи - Функція є комплексною функцією передачі системи або комплексною передаточною функцією системи.

Годограф амплітудно-фазо-частотної характеристики - крива, яку при зміні частоти w від нуля до нескінченності описує кінець вектору на комплексної площині.

Лiнiйна система з чистою затримкою - автоматична система, яка має в однiй або декiлькох iз своїх ланок затримку у часi початку змiни вихiдного сигналу на величину так званого часу чистої затримки.

Передаточна функція елементу чистої затримки - визначається у виглядi

Амплiтудно-фазо-частотна характеристика системи з чистою затримкою -

Перехід вiд перетворення Лапласу до частотних характеристик -виконується шляхом замiни ; аналогiчно у областi змiнної виконується підстановка .

Частотна характеристика дискретної системи - для дiапазону частот буде такою ж як i для дiапазону що дозволяє будувати частотну характеристику для будь-якого iнтервалу значень w довжиною Звичайно вибирається основний iнтервал у межах .

Логарифмічні характеристики у асимптотах - метод побудови логарифмічних характеристик відрізками прямих з похилами кратними 20 дб/дек відносно точок спряжіння .

Математичне очікування вихідного процесу - дорівнює результату обробки оператором .

Спектральна щільність сигналу на виході лінійної ланки – дорівнює квадрату модуля комплексного коефіцієнта передачі ланки помноженого на спектральну щільність сигналу на вході.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 279 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...