Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 2. Кримінальне процесуальне доказування



З навчальної дисципліни: «Доказування на досудовому слідстві».

Категорія слухачів: курсанти 4 курсу ННІ ПФПСКМ НАВС, напрямок – підготовка фахівців для слідчих підрозділів ОВС, за спеціальністю «Правознавство» (6.030402).

Навчальна мета: засвоєння теоретичних положень і формування предметно-розумових умінь поняття теорії доказів, доказового права, та їх структури. Поняття, сутність доказування в кримінальному судочинстві. Значення доказування в кримінальному судочинстві. Мета кримінально-процесуального доказування. Об’єктивна істина у кримінальному процесі. Зміст об’єктивної істини у кримінальному процесі. Абсолютна і відносна істина в кримінальному процесі. Елементи процесу доказування та їх характеристика. Предмет і межі доказування. Процесуальні гарантії в доказуванні. Роль презумпцій та преюдицій у процесі доказування. Суб’єкти доказування. Слідча етика і її роль в доказуванні. Моральні засади доказування. Роль оперативно-розшукової діяльності в процесі доказування. Поняття та значення процесуальної форми в доказуванні. Напрями удосконалення кримінально-процесуального доказування у діяльності органів досудового розслідування.

Виховна мет а: сприяти формуванню наукового світогляду та практичному використанню отриманих знань.

Розвивальна мета: розвивати пам'ять, увагу, самостійність курсантів щодо аналізу отриманого матеріалу, вміло його використати в практичній діяльності.

Навчальний час: 2 години

Навчальне обладнання, ТЗН: мультимедійний проектор, комп’ютер.

Наочні засоби: малюнки та схеми, мультимедійні презентації.

Міжпредметні та міждисциплінарні зв’язки: Забезпечуючи дисципліни (спецкурси) – «Кримінальний процес», «Кримінальне право», «Криміналістика», «Філософія права». Дисципліни (спецкурси), що забезпечуються– «Доказування на досудовому слідстві».

План лекції (навчальні питання):

Питання 1. Поняття, суть та значення кримінально-процесуального доказування.

Питання 2. Процес доказування та його елементи.

Питання 3. Предмет кримінального процесуального доказування.

Питання 4. Суб’єкти доказування.

Література:





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 632 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...