Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Факторинг та форфейтинг



Факторинг — це операція, яка поєднує у собі низку посеред­ницько-комісійних послуг з кредитуванням оборотного капіталу суб'єкта господарювання. Факторингові операції, крім купівлі права на вимогу боргу, включають:— кредитування у вигляді попередньої оплати боргових вимог;— ведення бухгалтерського обліку постачальника, зокрема реа­лізації продукції (роботи, послуг); - інкасування дебіторської заборгованості постачальника;

Форфейтинг — це придбання у кредитора боргу, вираженого в оборотному документі, на безповоротній основі. Це означає, що по­купець боргу (форфейтер) бере на себе зобов'язання відмовитися — форфейтинге — від свого права регресної вимоги до кредитора у ра­зі неможливості одержання грошових коштів від боржника.

6)ОПЕРАЦІЇ З ДОРОГОЦІННИМИ МЕТАЛАМИ Дорогоцінні метали — це золото, срібло, платина і метали пла­тинової групи у будь-якому вигляді та стані. Операції з дорогоцін­ними металами включають дії, пов'язані з виникненням та припи­ненням права власності та інших прав на дорогоцінні метали; надходженням дорогоцінних металів до місць їх зберігання, а також зберіганням і відпуском у встановленому порядку дорогоцінних ме­талів; зміною вмісту або фізичного стану дорогоцінних металів у будь-яких речовинах і матеріалах під час їх видобутку, виробництва та використання; ввезенням дорогоцінних металів у країну з-за кор­дону та вивезенням їх з неї.

7) ФІНАНСОВИЙ ІНЖИНІРИНГ фінансовий інжиніринг —- це цілеспрямоване розроблення та реалізація нових фінансових інструментів та/або нових фінансових технологій, а також творчий пошук нових підходів до вирішення фінансових проблем за допомогою фінансових інструментів та технологій.






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 245 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...