Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Нематеріальні активи підприємства: сутність, склад, класифікація та особливості відтворення



Нематеріальні активи – це немонетарні активи, які не мають матеріальної форми, можуть бути ідентифіковані та утримуються підприємством з метою використання протягом періоду більше 1 року (або 1 операційного циклу) для виробництва, торгівлі, в адміністративних цілях чи надання в оренду іншим особам. Склад нематеріальних активів підприємства: права та знаки для товарів та послуг; права користування майном; права користування природними ресурсами; гудвіл; права на об’єкти промислової власності; авторські та суміжні з ними права; інші нематеріальні активи. Основні випадки здійснення нематеріальних активів: 1)з метою обліку та аналізу(при встановлені ціни на товари з використанням нематеріальних активів; при страхуванні об’єктів нематеріальних активів; при розрахунку авторів, які створюють нематеріальні активи; при аналізі ефективності роботи підприємства, яке створює або використовує нематеріальні активи; при визначенні прибутку з використанням нематеріальних активів; при оцінці інвестиційних об’єктів);2) з метою відображення вартості нематеріальних активів у статутному фонді підприємства(при збільшенні вартості статутного капіталу; при розподілі внесків до статутного капіталу; при випуску внесків);3)при зміні форми власника(при продажу; приватизації; при наданні франшизи).





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 1423 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...