Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Андеррайтинг



Андеррайтинг – це комплекс послуг з огранізації та проведення емісії ЦП, що надаються банком емітенту.

Він може включати всі етапи підготовки та проведення емісії, тобто:

1. консультації емітента про час проведення емісії, місце проведення, її обсяги та терміни.

2. безпосереднє розміщення емісії серед інвесторів.

3. викуп частини емісії або навіть всього її обсягу у емітента.

Прибуток адирайтера або андирайтинговий дисконт у випадку викупу певного обсягу емісії складає різниця між ціною викупу і ціною подальшого розміщення ЦП на вторинному ринку, за вирахуванням витрат на розміщення.

32. Операція РЕПО.

Операція РЕПО – це угода про купівлю-продаж ЦП із зобов’яз. зворотного продажу-купівлі у визначений термін за обумовленою ціною.

Розрізняють:

- пряме репо – НБУ купляє в КБ держ. ЦП.

- зворотнє репо – обов’язковий продаж КБ держ. ЦП.

34. Кредитна лінія.

Кредитна лінія – це юрид. оформлення зобов’яз. банку надати позичальнику протягом визначеного періоду кредит у межах погодженого ліміту. За формою кредитна лінія – це письмова угода між банком і потенційним позичальником, із зазначенням терміну та умов надання кредиту на перспективу. Кредитна лінія, як правило, відкривається на термін до 1 року.

Найпоширенішими є:

- сезонна лінія – відкривається банком за умови, коли фірмі періодично бракує обігових коштів через сезонну циклічність виробництва. Погашаються після закінч. виробничого циклу за рах. виторгу від продажу продуктів виробництва. Погашення % здійснюються одноразово.

- поповнювана – відкриваються банком, якщо позичальнику постійно бракує обігових коштів, необхідних для підтримування неперервного зростання обсягу виробництва. Термін позики більше 1року.Повернувши частину боргу, позичальник може отримати нову позику в межах встановленого ліміту та терміну дії договору.

60. Послуги з перерозподілу ризиків:

- страхування – це вид цивільно-правових відносин щодо захисту майнових інтересів фіз. та юрид. осіб у разі настання певних подій (страх. випадків), визначених договором
страх., за рах. грош. фондів, що формуються шляхом сплати фіз. та юрид. особами страх. платежів (страх. внесків, страх. премій) та доходів від розміщення коштів цих фондів.

- гарантії – це підтвердження того, що третьою стороною буде погашена заборг. або будуть виконані зобов'яз.

- хеджування – це засіб зменшення ризику шляхом укладання протилежної угоди.

62. Послуги зі зниження трансакційних витрат:

- кліринг – це механізм, що включає збирання, сортування, контроль та проведення взаємозаліку зустрічних вимог учасників ПС, а також обчислення за кожним з них сумарного сальдо за визначений період часу між загальними обсягами вимог і зобов’яз.

- розрахунково-касове обслугов. – банк здійснює відкриття та ведення поточних рахунків п-в, орг-цій та індивідуальних підприємців в іноз. валютах, що котуються НБУ. У числі ін. послуг здійсн. видача з рах. готівкової валюти на відрядні витрати.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 232 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...