Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Культурно-побутові товари



Культтовари призначені для задоволення культурних попитівлюдини. Незважаючи на сучасний кризовий характер народного господарства України, виробництво цих товарів посідає одне з провідних місць у загальномувипуску товарів народного вжитку. Це пояснюється тим, що в нашійкраїні майже кожен обласний центр має кілька підприємств або заводів, що випускають культтовари.Випуск культтоварів супроводжується подальшим їх удосконаленням, технічним ускладненням. В асортименті культтоварів з'являються нові моделі, марки товарів. радіотехнічні вироби (тюнери, різні радіотехнічні центри, підсилювально-комутаційні пристрої,

Папір

Папір є тонким, листовим матеріалом масою до 250 г/м2, виготовлений переважно з волокон рослинного походження, міцно зв'язаних між собою.

Картон - паперовий листовий матеріал масою більше 250 г/м2.Для надання цим матеріалам тих чи інших споживних властивостей до їх складу вводять клеї, мінеральні наповнювачі, барвникита інші компоненти.

Найпоширенішою сировиною для виробництва паперу й картону є деревина хвойних талистяних порід. Крім того, використовують солому хлібних рослин(жита, пшениці, вівса), стебла дикорослої тростини, бавовняні, конопляні, лляні волокна та макулатуру. З перерахованих видів сировини на целюлозно-паперових комбінатах виготовляють волоконні напівфабрикати, а з них - папір і картон.

Класифікація. Сучасна паперово-целюлозна промисловість виготовляє понад 160 видів паперу. З метою систематизації їх поділяютьза призначенням на окремі групи. Наприклад: для письма, креслення,малювання, друку, машинопису, на декоративні, світлочутливі й перевідні, електротехнічні, вологопоглинальні, загортальні й пакувальні,промислово-технічні і для виготовлення цигарок та сигарет; папір-основа.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 577 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...