Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Матеріали і вироби на основі пластичних мас



Матеріали і вироби на основі пластичних мас мають високуводо- і хімічну стійкість, механічну стійкість, довговічність, гігієнічність, вогне- і біотривкість, легкість, гарний зовнішній вигляд. За призначенням товари на основі пластмас поділяють на вироби для підлоги, оздоблювальні, тепло- і звукоізоляційні, покрівельні, санітарно-технічні.

Матеріали і вироби для підлоги. До них відносять лінолеум. Лінолеум залежно від виду вихідної сировини може бути полівінілхлоридним, алкідним, нітроцелюлозним і гумовим; За будовою лінолеум поділяють на безосновний і на основі - тканий, повстяний, синтетичнийспінений.

Оздоблювальні матеріали з пластмас випускають у вигляді рулонів, листів і плиток. Декоративні полівінілхлоридні плівки мають гарний зовнішній вигляд,гарно миються, стійкі до дії хімічних реактивів, довговічні. Використовують їх для внутрішнього оздоблення стін житлових кімнат, кухонь, коридорів.

Металопластикові вікна і двері.Ще зовсім недавно в нашійкраїні ніхто і не підозрював про існування пластикових вікон. У житловому будівництві найчастіше застосовували сосну, інколи більш цінніпороди деревини. Альтернатив просто не існувало. Та недавно на вітчизняному ринку з'явилися металопластикові вікна. Існує два види металопластикових вікон: європейський і канадо-американський. Відмітності між ними - у системі відкривання. Система відкривання вікон європейського типу, як правило, або відкидна,або поворотна. Канадо-американський тип пропонує розсувні вікна -чи по вертикалі, чи по горизонталі.

Вікна з металопластикаскладаються з металевого корпусу (оцинковане залізо) ірами з полівінілхлориду, залізна основазабезпечує міцність і тривкість, а пластикова рама - гарний і одночасно солідний зовнішній вигляд. Ґумова система стискання забезпечуєгерметичність і захист від шуму і протягів. Скло частіше використовують вітчизняне, а також спеціального призначення - тоноване або дзеркальне, нерозбірний "триплекс", броньоване тощо. Проміжки між склом упакеті заповнені силікагелем, якийпоглинає вологу, що запобігає запотіванню скла.

Як ефективний захист від сонця, дрібних крадіжок, від поранення скалками розбитого скла при ДТП плівки знайшли широке застосування на автомобільному транспорті.

Відомо, що скалки скла можуть стати серйозною небезпекоюдля людини, спричиняючи тяжкі, а іноді й смертельні поранення.Вкривши скло спеціальними плівками, ви запобігаєте пошкодженнямнавіть під час вибуху бомб, при стихійному лихові - ураганах, смерчах і землетрусах. Однак якщо скло все ж таки виявиться пошкодженим, воно не розсиплеться на друзки, запобігає проникненню води вприміщення.Під час пожежі розбите скло легко лопається, тріщить, а кисень, який надходить через нього, і протяги різкопосилюють вогонь.У цьому випадку захисна плівка надійно протистоїть проникненню полум'я і витримує до 15 хв пряму термічну дію, що збільшуєшанс захистити приміщення до прибуття пожежної команди.

Плівки можуть затримувати до 98% шкідливих для здоров'я людини ультрафіолетових променів і до того ж захищають від вигоряння ваші ковдри, меблі, шпалери. Тоновані захисніплівки є перепоною для проникнення через віконне скло до 76% сонячного тепла. Тому навіть у найбільшу спеку в приміщенні буде прохолодно.

Матеріали для покрівель на основі пластмас можуть бути рулонні й листові. Рулонні матеріали випускають безосновними і на основі з картону, склотканини. Щодо виду покриття вони випускаютьсябітумні, дьогтьові, ґумово-бітумні, поліетиленові.

Бітумні матеріали підрозділяють на руберойд і пергамін.

Руберойд являє собою картон, просочений м'якими нафтовими,бітумами і вкритий з обох боків тугоплавкими бітумами і посипкою.

Пергамін - це картон, просочений м'якими нафтовими бітумамибез посипки.

До дігтярних матеріалів відносять толь, просочений дігтярнимискладами.

Основними видами гумово-бітумних матеріалів є ізол, бризол,фольгоізол, склоізол. Це рулонний матеріал на основі ґуми і бітумів,безосновний або армований азбестовими волокнами, фольгою і склотканиною.

До листових покрівельних матеріалів відносять склопластики наоснові ненасичених поліефірних смол. Склопластик має гарну прозорість, малу об'ємну величину, біостійкість, високу міцність, вологостійкість.

До тепло- і звукоізоляційних матеріалів відносять пористі і спінені матеріали на основі полістирола, поліхлорвініла, поліефіруретану, фенолформальдегідних і аміноальдегідних смол.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 484 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...