Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Гнуті меблі виготовляють з деталей, отриманих методом гнуттявспеціальних шаблонах



Гнуті меблі мають високу стійкість до механічних пошкоджень,зручність у використанні, транспортуванні та зберіганні, нешкідливість і гігієнічність.

Плетені меблі виготовляють методом обплетення основи мебліввербовими гілками, стрічками з деревини і пластмас.Плетені меблі мають високі функціональні властивості, невелику масу, раціональну й оригінальну форму, гарний зовнішній вигляд.

За конструкцією розрізняють меблі нерозбірні, вбудовані, універсально-збірні, такі, що трансформуються, і секційні.

Нерозбірні називаються меблі, з'єднання яких нероз'ємні.Такі меблі недостатньо зручні для транспортування і зберігання, а також для їх розміщення в приміщенні.

Вбудовані меблі становлять єдине ціле зі стіною або перегородкою приміщення. Вони займають мало місця, але їх не можна переміщувати в разі необхідності.

Універсально-розбірні - це меблі з уніфікованих елементів, щопередбачають широку варіантність під час збирання виробів, різноманітні за формою, розмірами і призначенням. Універсально-збірні меблі зручні для транспортування і зберігання, розміщення в приміщенні.

До таких, що трансформуються, відносять меблі, конструкціїяких дозволяють змінити її функціональне призначення переміщеннямелементів (наприклад, диван-ліжко, крісло-ліжко). Трансформованімеблі зручні у використанні і розміщенні. Вони дозволяють раціонально використовувати приміщення, залишати вільний простір длянормального функціонування людини.

Секційні меблі збирають із секцій в різних поєднаннях. Вонизручні у користуванні, розміщенні в приміщенні, транспортуванні ізберіганні. Секційні меблі мають високі естетичні можливості, оскільки дозволяють перестановкою секцій змінювати вигляд приміщень імеблів.

За комплектністю меблі випускають поштучні, у наборах і гарнітурах. Гарнітури - це комплекти меблів, які мають єдине архітектурно-художнє оформлення і призначені для умеблювання спальні, вітальні, дитячої кімнати, кабінету, коридору або кухні.

Набори відрізняються від гарнітурів більшою кількістю виробів,що входять до комплекту. Наприклад, гарнітур кабінету включає шафу для книг, письмовий стіл, робоче крісло; а набір кабінету, крім цихпредметів, включає ще й диван, крісло для відпочинку і журнальнийстіл.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 837 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...