Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Специфіка стратегії процессу



Стратегія процесу- підхід, який організація використовує дія перетворення ресурсів у товари або послуги.

Метою стратегії процесу І: пошук напрямків виробництва товарів або надання послуг, які б відповідали потребам покупців і специфіці операційного процесу за низкою управлінських критеріїв (гнучкість, ціна, якість виробленої продукції).

Операційна стратегія процесу диференціюється в залежності від видів процесів, які застосовуються в організації.

Основними видами процесів, на підставі яких формується опера­ційна стратегія, є такі:

Сфокусований на продукті. Процес характеризується великим обсягом виробництва та незначним розмаїттям продуктів, тобто його можливості зосереджуються навколо товару.

Процес, що повторюється. Це рутинна послідовність операцій, що підпорядковані виробництву значних обсягів продукції, яка с складнішою«ніж у першому випадку«і формується з модулей.

В основу формування операційної стратегії процесу покладено аналіз точки беззбитковості таточки мінімальної прибутковості.

Для пошуку оптимального вирішення, за умови наявності двох і більше альтернатив, доцільно застосовувати підхід із використанням «дерева рішень». Такий підхід дає змогу отримати графічне відобра­ження процесу, за допомогою якого визначаються альтернативи рі­шення та відповідні ймовірності віддачі для кожної комбінації альтернатив.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 390 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...