Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості сфери послуг ,які впливають на операційну стратегію



Сфера послуг ставить перед операційним менеджером цілу низку проблем, які або надто складно вирішуються, або є несуттєвими за умов виробничої діяльності. Ці проблеми пов'язані переважно з присутністю в операційному процесі самого покупця.

Важливою характерною рисою сфери послуг є нематеріальна природа результату функціонування, адже послуга не відчутна на дотик, вона не може транспортуватись і зберігатись, а також не існує до моменту продажу. Через це якість обслуговування не може оцінюватися потенційним споживачем, перш ніж не буде надано сервіс.

Таким чином, у сфері послуг має місце збіг процесів виробництва та споживання у часі. Для сфери послуг притаманна висока ступінь взаємодії зі спожи­вачем. Крім того, послуги надаються у присутності клієнта, який миттєво може відкоригуватиїх у відповідності зі своїми потребами.

Для сфери послуг характерні трудомісткі операції, які потребують значних фізичних і розумових витрат праці персонал), який надає послуги. Такі операції важко стандартизуватий автоматизувати, тому виконувати їх має висококваліфікований персонал.

Адекватність операційної стратегії специфічним рисам сфери послуг можна посилити завдяки максимізації участі споживача у «виробництві» послуг і підбору висококваліфікованих кадрів для «контактування» зі споживачем.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 714 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...