Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Специфіка стратегії виробництва товару



Метою стратегії виробництва товару € забезпечення конкурентних переваг для цього товару. Стратегія його виробництва зводиться до вирішення таких питань:

1. Рішення щодо кількісних характеристик (широта та глибина асортименту«обсяги виробництва та реалізації).

2. Рішення щодо якісних параметрів (споживна вартість товару)

Стратегія розробки товару пов'язана зі стадією життєвого циклу, в якій міститься портфель товарів підприємства, а також з тим. чи е організація новатором, чи просто «імітатором» виробництва нових товарів, на стадії впровадження товару на ринок відбувається зростання витрат на дослідження ринку та вдосконалення операційного процесу. Товар виробляється у відносно невеликій кількості., а його дизайн та основні характеристики не є сталими.

На стадії зростання відбувається прогнозування необхідних по­тужностей та відповідне забезпечення виробництва додатковими потужностями або поліпшення існуючих. На цій стадії продукт і його ринок досить стабільні тому вся увага концентрується на ринкову частку, і підприємство може інвестувати в поліпшення методів роботи та технологій, а також поглинання інших підприємств.

На етапі зрілості підприємство зазвичай схиляється до вироб­ництва великих обсягів товару та зменшення кількості вдосконалень. Для нього 1 пріоритетною, особливо за умови появи конкурентів, раціона­лізація переліку витрат (школи за рахунок зменшення типорозміру підприємства), перегляд цінової політики.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 511 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...