Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фокус вводу, метод SetFocus (установки фокуса вводу), метод Show (відкриття форми), метод Hide (приховання форми), об'єкт управління Контейнер OLE, масив об'єктів управління



Питання для роздумів

1. Як Ви думаєте, чому у прикладі 2.5 параметр Index процедури Command_Click (код 2.9) має тип Integer, а не Long?

2. Як Ви думаєте, чи можна взагалі відмовитися від процедури-події Form_Load у програмі прикладу 2.5? (Програмний код при цьому скоротиться ще на 3 рядки.)
Відповідь: Можна. Початкове значення змінної НомерКартинки буде встановлено рівним 0 за замовчуванням.

3. А що потрібно зробити для того, щоб при завантаженні форми на ній з'являлося обране навмання одне із шести зображень? Відповідь: У процедуру-подію Form_Load можна включити 2 оператора: z = Int (Rnd * 6): Command_Click(z). Можна піти і далі — за допомогою функції Rnd і об'єкта управління Timer змусити з'являтися одне із шести зображень (обране навмання) через рівні проміжки часу. Про цей об'єкт управління буде розказано в 7-й главі нашого посібника.

Вправи

1. Встановіть на екранній формі 10 командних кнопок, на кожну з яких помістіть цифру — від 0 до 9. У робочому додатку натиснення кожної з цих кнопок повинне викликати появу на екранній формі відповідної цифри (наприклад, у полі мітки чи в текстовому полі).

2. Вдоскональте рішення попередньої вправи — за допомогою 10 командних кнопок з цифрами від 0 до 9 користувач повинен мати можливість виводити на екранну форму будь-який рядок цифр.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 213 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...