Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

До розд. 2.1) Особливості оголошення масиву



У розд. 2.1 було сказано, що оголошення масиву мало чим відрізняється від оголошення звичайної змінної (без індексу).

Як і при оголошенні звичайної змінної при оголошенні масиву замість ключового слова Dim може використовуватися одне з двох інших слів: Private чи Public. У першому випадку говорять, що масив локальний, a у другому — що він глобальний. Ці слова можна використовувати тільки тоді, коли масив з'являється не всередині процедури, а в розділі загальних оголошень (General). Локальний масив (Private) доступний усім процедурам одного даного модуля, але цей масив не можна «бачити» з інших модулів проекту. Глобальний масив (Public) може використовуватися в різних модулях проекту. Ключове слово Dim як і слово Private означає, що масив локальний.

Відмінність оголошення масиву від оголошення звичайної змінної полягає в тому, що після імені масиву в дужках вказується ДіапазонЗначеньИндекса. Ним може бути один з наступних виразів:

§ ціле число типу Long (це верхня границя діапазону),

§ вираз НижняГраниця To ВерхняГраниця, де НижняГраница і ВерхняГраница — числа типу Long.

І в першому і в другому випадку замість чисел можуть стояти вирази, що не містять змінних. Значеннями цих виразів повинні бути числа, наприклад: 5 + 1 To 5 + 10.

Природно, що зручніше за все використовувати тільки одне число. Але при цьому нижня границя діапазону буде встановлена автоматично (за замовчуванням) рівною 0. Однак, багатьом розробникам не подобається спосіб нумерації з нульовим мінімальним значенням. Щоб нумерація починалася з 1, а не з 0, на початку програми можна написати наступну команду: Option Base 1.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 181 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...