Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення. МАСИВ - пойменована сукупність однотипних елементів, упорядкованих за індексами, що визначають положення елементів у сукупності



МАСИВ - пойменована сукупність однотипних елементів, упорядкованих за індексами, що визначають положення елементів у сукупності.

Для чого потрібні масиви? Насамперед, для збереження (мається на увазі не тривале збереження інформації (для такого збереження використовуються файли на магнітних чи лазерних дисках), а короткотривале збереження даних в оперативній пам'яті комп'ютера протягом роботи додатка.) великого числа даних одного типу — наприклад, прізвищ студентів однієї групи чи всього інституту; щоденних значень температури повітря, якщо Ви вимірюєте її протягом декількох місяців, чи навіть років, і т.д.

А зберігають ці дані для того, щоб обробляти їх за допомогою яких-небудь алгоритмів. Наприклад, сортувати (впорядковувати) прізвища за алфавітом; знаходити середнє значення температури повітря кожного місяця і т.д.

У даній главі буде розглянуте поняття масиву і приведені приклади використання масивів у програмуванні деяких задач. У перших двох розділах (2.1 і 2.2) ми розповімо про одномірний масив — про змінну з єдиним індексом. У розд. 2.3 буде розглянутий багатовимірний, зокрема, двовимірний масив — змінна з двома індексами. В останньому розділі приведені додаткові відомості, зокрема — приклади програм, у яких використовуються масиви.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 237 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...