Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Права внутрішніх аудиторів



Служба внутрішнього аудиту має право:

· Направляти запит у департамент, де проводиться аудиторська перевірка, на отримання необхідної для здійснення перевірки інформації за період, що перевіряється, та за будь-який інший попередній період, якщо це необхідно для з’ясування всіх обставин та питань в рамках аудиторської перевірки.

· Отримати доступ до всіх документів, пов’язаних із операціями, здійсненими в період, що перевіряється, та в попередні періоди.

· Оглядати та перевіряти наявність грошових коштів, інших цінностей, цінних паперів, бланків суворої звітності, матеріалів на складах, основних засобів та інших активів в приміщенні департаменту, що перевіряється.

· Перевіряти активи в лізингу, у підзвіті, призначених для продажу та інших, переданих юридичним та фізичним особам.

· Мати доступ та можливість перевірити інформацію, що зберігається на електронних носіях та стосується діяльності департаменту, що перевіряється.

· Запитувати та отримувати всі необхідні пояснення від службових осіб банку стосовно суті та особливостей обліку будь-якої операції.

· Визначати, наскільки дії та операції, здійснені персоналом банку, узгоджуються з положеннями чинного законодавства, нормативних актів, рішеннями Правління, що визначають внутрішню політику та стратегію банку, з процедурами прийняття рішень, стандартами ведення бухгалтерського обліку та підготовки звітності.

· Направляти запити клієнтам банку стосовно відповідності операцій, здійснених через установи банку, положенням чинного законодавства України.

Інші та додаткові права:

· У разі необхідності та за умови погодження з Головою Правління, голова служби внутрішнього аудиту має право залучати для проведення аудиторських перевірок персонал інших департаментів банку;

· Внутрішні аудитори мають право знімати копії будь-яких документів, що перевіряються, в тому числі з електронних носіїв.

При проведенні внутрішнього аудиту поточних операцій філій через комп’ютерну мережу голова служби внутрішнього аудиту має право рекомендувати голові Правління банку рішення по попередженню дій, які могли б призвести до порушення чинного законодавства, положень нормативних актів і т. ін.





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 154 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...