Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Повноваження, обов’язки і незалежність аудиторів



1. Повноваження та обов’язки служби визначає Аудиторський комітет від імені Правління банку. Голова служби внутрішнього аудиту (голова служби) підпорядковується в адміністративних питаннях фінансовому директору, однак має вільний і незалежний доступ до голови та інших членів правління. Призначення та звільнення голови служби потребує погодження з головою Правління банку.

2. В обов’язки служби входить інформувати керівництво банку про значні недоліки та інші важливі проблеми, виявлені під час аудиторських перевірок, та подавати рекомендації по їх розв’язанню.

3. Служба має необмежений доступ до всіх бухгалтерських документів, активів, відділів та може звернутися до будь-кого з працівників банку із запитаннями, якщо це необхідно для ефективного виконання покладених на неї обов’язків. Будь-який з департаментів банку може бути включений до програми періодичних аудиторських перевірок.

4. Для забезпечення ефективного виконання своїх обов’язків служба не повинна брати участі у виконанні або управлінні іншими видами діяльності, які вона покликана перевіряти та оцінювати. В її обов’язки не входить розробка та впровадження внутрішніх процедур, підготовка документації або виконання інших робіт, якість яких аудитори повинні перевіряти та оцінювати та які можуть бути тлумаченні як порушення її статусу незалежної та об’єктивної сторони.

5. Однак, служба внутрішнього аудиту, без шкоди для свого статусу об’єктивного спостерігача, може висловлювати рекомендації щодо стандартів систем контролю, яких необхідно дотримуватися при розробці нових систем і процедур, або проводити оцінку існуючих чи запланованих вдосконалень, що мають на меті підвищення надійності систем контролю та/ або ефективності операційних та фінансових систем та відповідних процедур.






Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 132 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...