Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 9. Оцінка фінансового стану підприємства



Оцінка фінансового стану підприємства, її необхідність і значення. Основні методи і прийоми фінансового аналізу. Інформаційне забезпечення та основні напрями оцінки фінансового стану підприємства.

Сутність ліквідності активів та платоспроможності підприємства. Фактори, що впливають на ліквідність підприємства. Показники ліквідності і платоспроможності, методика їх визначення та оцінка.

Фінансова стійкість підприємства. Система абсолютних та відносних показників фінансової стійкості. Визначення типу фінансової стійкості підприємства. Показники, що характеризують структуру капіталу та фінансову незалежність підприємства, алгоритм їх розрахунку та оцінка.

Аналіз показників прибутковості та рентабельності підприємства. Сутність, значення та методика проведення факторного аналізу прибутку та рентабельності підприємства.

Комплексна оцінка фінансового стану підприємства.

ТЕМА 10. Фінансове планування на підприємствах

.

Фінансова стратегія підприємств. Фінансове планування як процес визначення потреби підприємства у фінансових ресурсах. Зміст і задачі фінансового планування.

Методи фінансового планування. Балансовий метод. Програмно-цільовий метод. Нормативний метод. Метод коефіцієнтів.

Інформаційна база фінансового планування. Аналіз фінансових показників звітного періоду. Показники виробничо-господарської діяльності планового періоду, як вихідна база для фінансового планування.

Фінансове планування як складова бізнес-плану. Зміст та структура поточного фінансового плану підприємства (баланс доходів і витрат).

Розрахунок показників доходної і витратної частини фінансового плану. Виконання фінансового плану.

Зміст і призначення оперативного фінансового плану підприємства. Бюджетування в системі оперативного фінансового планування. Складання операційного та фінансового бюджетів, контроль за їх виконанням.





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 253 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...