Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 10. Страхування. Страховий ринок



Об’єкт необхідність страхового захисту і його роль у забезпеченні суспільного відтворення.

Страхові фонди як матеріальна основа страхового захисту. Форми організації фондів страхового захисту.

Страхування як фінансова категорія, її економічний зміст та функції. Дискусійні питання щодо визначення сутності та функцій страхування.

Елементи страхування: страховик, страхувальник, застрахований, страхові платежі, страхове відшкодування, страховий тариф, страхова премія.

Класифікація страхування. Ознаки класифікації.

Класифікація за об’єктами страхування. Галузі страхування: майнове страхування, страхування відповідальності, особисте страхування, страхування підприємницьких ризиків. Види страхування.

Класифікація за родом небезпеки. Класифікація за формами проведення: обов’язкове і добровільне страхування. Класифікація за статусом страхувальника. Класифікація за спеціалізацією страховика.

Перестрахування і співстрахування, їх сутність і організація.

Поняття страхового ринку і його інфраструктура. Спеціалізація страховиків. Страхові послуги як об’єкт взаємовідносин страховиків і страхувальників.

Джерела формування і напрями розміщення коштів страхових організацій.

Об’єднання страховиків і їх функції.

Діяльність страхових посередників на страховому ринку.

Державне регулювання страхової діяльності. Страховий нагляд, його призначення і організація. Законодавче забезпечення страхування в Україні.

Вплив процесів глобалізації економіки на розвиток вітчизняного страхового ринку.





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 413 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...