Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 5. Оподаткування підприємств



Система оподаткування підприємств, її функції і призначення. Види податків, що сплачують підприємства, джерела їх сплати. Напрямки впливу оподаткування на фінансово-господарську діяльність підприємств.

Прямі податки, що сплачують підприємства. Податок на прибуток підприємств. Порядок визначення оподаткованого прибутку. Вплив оподаткування прибутку на фінансово-господарську та інвестиційну діяльність підприємств.

Непрямі податки і особливості їхнього впливу на фінансово-господарську діяльність господарюючих суб’єктів.

Акцизний збір. Об'єкти оподаткування. Ставки акцизного збору. Порядок його обчислення та сплати до бюджету.

Податок на додану вартість. Платники податку. Об’єкти оподаткування. Сутність і моменти виникнення у підприємств податкового кредиту та податкових зобов’язань. Ставки, пільги та терміни сплати податку до бюджету. Порядок та джерела відшкодування сум податку на додану вартість, сплачених підприємством за матеріальні ресурси (роботи, послуги), основні засоби, що підлягають амортизації.

Податок на нерухомість підприємств. Плата за землю. Податок з власників транспортних засобів. Місцеві податки і збори, які сплачують підприємства.

Внески підприємств для формування цільових державних фондів. Їх вплив на фінансово-господарську діяльність суб’єктів господарювання. Збір на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Збори на загальнообов’язкове соціальне страхування.

Особливості оподаткування суб’єктів господарювання в окремих сферах діяльності: банківська, страхова, торгівельна. Оподаткування суб’єктів малого підприємництва. Ставки єдиного податку. Переваги та недоліки спрощеної системи оподаткування.





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 185 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...