Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Варварські родоплемінні протодержавні утворення на території України (ХХХ ст. до н.е. – Х ст. н.е.)



Розклад первіснообщинного ладу і родоплемінної організації.

Трипільска культура (5500 та 2500 рр. до н.е.) як перша культурна спільність з ознаками протодержави на території України.

Особливості зародження державності на територіях Північного Причорномор'я. Кіммерійці (1500-700 pp. до н. е.) як міжплемінний союз на чолі з вождями-зверхниками. Скіфська держава (VII ст. до н.е. – ІІІ ст. до н.е.), її соціально-політичний устрій. Держава сарматів (ІІІ ст. до н.е. – ІІ ст. н.е.). Готська держава (кінець ІІ ст. н.е. – 375 р.) та гуни (375 р. – кінець VI ст.), Булгарія ( VI ст. – ІХ ст.) та Хозарський каганат (сер. VII ст. – Х ст.) на території України.

Античні рабовласницькі держави і право на території Північного Причорномор'я: грецька колонізація та її особливості, характеристика державного і суспільного ладу античних міст-держав (VII ст. до н.е. – V ст. до н.е.) (Ольвія, Пантікапей, Тіра, Феодосія, Херсонес та ін.), правове становище окремих категорій населення; джерела права, поняття і класифікація злочинів, система покарань, суд і судочинство. Умови утворення Боспорської держави (V ст. до н.е. – IV ст. н.е.) та процес перетворення його на царство. Джерела та основні риси права Боспорської держави. Римські провінції Фракія і Дакія та їх державно-правове становище на територіїї України.Історичне значення стародавніх державних утворень Північного Причорномор’я і Приазов’я.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 894 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...