Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Глава 8. СІМ'Я



Сьогодні ми часто чуємо, що сім'я скоро відімре. Багато соціологів говорять, що інститут браку в західних країнах за останні 40 років сильно ослаб. Як аргументи вони називають легкість і частоту патьоків, одружується в пізнішому віці, збільшення числа людей, що ніколи не полягали в браку, зростання кількості незареєстрованих браків, доступність контрацептивів, розглядаючи ці чинники як сили, що підточують основи сім'ї і що зводять нанівець її головну функцію - продовження роду. Якщо така тенденція збережеться, застерігають соціологи і демографи, то індустріальні суспільства вичерпаються, оскільки не зможуть відтворювати самі себе. Багато росіян теж виражають стурбованість з приводу того, в яких напрямах розвивається сімейне життя в останні десятиліття. Вони вважають, що інститут сім'ї переживає кризу, і приводять багато ознак, що тлумачаться як симптоми занепаду і дезинтеграції,: кількість патьоків катастрофічно зросла; рівень народжуваності знизився; збільшилося число матерів, що не полягають в браку; виросла кількість неповних сімей; матері, що мають маленьких дітей, істотно поповнюють трудову армію країни.

Без сумніву, значення браку змінилося, а разом з ним змінився і інститут сім'ї, але правомірно припустити, що сім'я продовжуватиме адаптуватися до існуючих умов абсолютно непередбачуваним чином, а дослідження сім'ї і її трансформації в умовах сучасного суспільства триватимуть і поглиблюватимуться.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 151 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...